Kontraktera mera!

Alla korttidskontrakt gör att man måste börja spana ännu tidigare på hur nästa års trupp kommer att se ut. HV behöver en starkare tredjecenter samt en kompetent målskytt, som passar in i HV:s sätt att spela. Turligt nog finns just två exemplariska spelare i andra elitserieklubbar, vars kontrakt går ut efter säsongen (tänka sig)! Behåll de två förstakedjorna som de är, och plocka in Johan Andersson och Daniel Widing i en tredje. Perfekt, langa hit!

/Bid.

105 minuter

Etthundrafem minuter avtjänade alltså HV i utvisningsbåset idag. Etta Nolla Femma. Att det skulle spåra ur fullständigt var dock inte direkt svårt att se redan i den andra perioden när domaren Pehr Claehsshohn gjorde precis allt han kunde får att slicka röv på hela hemmapubliken. Hela matchen skulle faktiskt kunna fungera i en instruktionsvideo hur man lämpligast beter sig på en hockeyrink för att förtjäna indragen lön resten av året. Maken till inkonsekvent domare har iaf jag aldrig sett. I slutet av matchen fick iaf HV sitt första och enda powerplay, men då var matchen redan avgjord, bland annat efter några pp mål av hemmalaget såklart.

En sekvens då. Jyri Marttinen crosscheckar Martin Thörnberg ryggen, drar tag i honom, delar ut tre rejäla slag i ansiktet som Thörna tar emot utan att ge igen. Ingen utvisning alls. När de sedan puttar på varandra lite på väg till båsen då ryker båda två miunter för roughing. Ett par minuter senare. Christoffer Norgren blir skogstokig och delar ut en crosschecking i ansiktet på Kris Beech som tar emot och puttar bort Norgren. Norgren får 2 min roughing och Beech 2+2..... Jag orkar varken skylla förlusten på claehsshohn eller ens fundera på om man ska skratta eller gråta, men HV gjorde iaf en helt okej match spelmässigt trots siffrorna. Med någorlunda hygglig utdelning framåt i period ett och två så hade det varit ledning då - och seger. 

Thörna ja. Han lyckades alltså med konststycken att fixa två matchstraff samtidigt. Knätacklingen på greken var rejält ful, men den dåliga stämningen tar säkert claehsshohn på sig.

Som pricken över i:et (eller som skägget på skröder som man säger i kalix), då lyckades till slut claehsshohn själv knocka nichlas torp med en knytnäve då han skulle gå emellan ett "bråk". Är det inte okej att slå tillbaka i det läget?

/Bid.

HV vs. Bengt-Åke

Hockeykriget pågår för fullt mellan Hockeyligan och Hockeyförbundet. Tyvärr har debatten inte alls handlat om vad den från början gällde, nämligen att HV och LHC skulle bli förskonade från att ha landslagsspelare med i just Karjala Cup, på grund av att man skulle få satsa fullt ut på CHL (som trots allt är något viktigare för svensk hockey än Karjala). Detta stod samtliga Elitserieklubbar bakom, och Bengt-Åke Gustafsson visste om det innan han tog ut truppen, vad han än säger.

B-Å har sedan gråtit ut och sagt flera saker som jag anser vara högst uppseendeväckande. Tex att klubbarna själva nu kan ta ut landslaget. Normalt sett är det ju som bekant spelarna (och inte B-Å) som tar ut laget, eftersom man normalt sett kan tacka nej när man själv känner för det. Tex Kenny Jönsson till Karjala. Då är det dock helt okej att inte vara med i landslaget, men när någon klubb däremot har något att tjäna på att avstå - då både brinner och exploderar det.

B-Å har också sagt att hela planeringen nu faller. Han har planerat landslagssäsongen inför VM långt i förväg, och nu får han planera om allt. Detta alltså trots att han själv sagt att det kommer vara helt skilda spelare till nästa turnering. Varför inte bara låta de fyra berörda spela nu, och ta fyra av dem som skulle varit med då till Karjala? Svårt verkligen.

B-Å verkar också tycka att Tre Kronor är det allra viktigare för svensk hockeys utveckling. Även en träningsturnering som Karjala. Inte ett champions league där klubbarna får chansen att spela om miljoner av tresiffrigt belopp.

B-Å har också sagt att det vore rätt åt HV om spelarna  blev avstängda från elitseriespel. RÄTT ÅT! Hur är det egentligen med mognaden på vår förbundskapten? Och detta om något visar väl också att det faktiskt har blivit en maktkamp, och inte alls handlar om vad som är bäst för spelare/klubb.

Förmodligen kommer väl det här sluta med att Johan, Martin, Pasi, Jukka och Mikko kommer att spela med landslaget, men inte i Elitserien. Det skulle inte förvåna mig det minsta. Och förmodligen kommer vår mogne förbundskapten också se till att väldigt många HV spelare är med på de minst viktiga turneringarna då man har det mest späckade spelschemat de kommande åren.

Det vore åtminstone trevligt om hockeyligan och övriga klubbar nu kunde låta bli att fega ur och faktiskt gå ut och ta HV:s och LHC:s sida i det här. De har ju själva tagit ställning för det här tidigare, men när det blåser är det tyst och HV står ensamma och målas upp som bovar av media. (hockeykväll). LHC var ju fegast av alla och väntade till HV redan hade tagit smällen själva innan man viskade ut att man inte heller låter spelarna åka. Starkt LHC, men jag förväntar mig å andra sidan inget mer av er heller.

/Bid.


Två poäng som borde varit tre

6 minuter kvar. niklas persson tacklar Nick Angell i ryggen så han flyger in i sargen och halvt bryter nacken. Efter 5 minuter orörlig på isen tar sig Angell upp, och 2+10 för persson borde vara självskrivet. Men nej, Thomas "Kuben" Andersson friar helt och hållet. Jag säger det igen, för jag tror fan knappt att det är sant, han friar HELT OCH HÅLLET! och mindre än två minuter senare för istället samme jävla niklas persson 1-1, istället för att sitta utvisad. Sen skiter jag i att bonuspoängen hamnade hos HV. Den här matchen slutade 1-0 och thomas andersson är skyldig oss en poäng. får man spela så där så räknar jag med att andersson inte lägger en enda utvisningsminut till på HV under den här säsongen.

/Bid.

Pinsam förlust

Det var ju förihelvete den här matchen vi inte fick förlora! Jag orkar bara påpeka att HV hade 17-0 i skott i andra perioden när modo fick iväg sitt första efter 13:08. 18-3 blev det till sist. HV gjorde alltså inte en rakt igenom totalrutten inasts trots allt.

Annars var det väl mest missar som genomsyrade matchen. Victor Hedman ska ju tydligen vara en talang utöver det vanliga, men det var längesen jag såg någon göra så stora, och så många, makalösa felpassningar som faktiskt friställde HV-spelare flera gånger om. Thörnberg fick sitt mål av honom och hade (borde) kunnat göra 3-2 i inledningen av andra då han blev totalt frispelad av - Hedman! Han kan dessutom känna sig sågad av Rindell.

Nåja, nu var ju inte HV direkt sämre på den punkten. Luoma hackas det gärna på nu mera, och han bjöd på fjärde målet genom en vansinnig backhandpassning som Peggan fick ett friläge på. Och han missar ju som bekant inte. Genast börjar det ropas på att Grillfors är vår bäste back istället, samme Grillfors som gjorde exakt samma misstag med en backhand som bjöd på ett mål i senaste matchen...

Liv gjorde en dålig match, men där är det Kenta som får kritik för att han lät honom spela. Klart han ska spela om han själv känner sig redo, speciellt efter en så positiv boost som att bli pappa. Värste syndaren i mina ögon när det gäller missar var dock Johan Davidsson som låter enström göra 3-2. I ett läge där matchen står och väger MÅSTE man fan vara lite mer resolut framför mål och inte bara stå och dutta på axeln på Enström när han står fri. Davidsson hade enkelt kunnat plocka undan både lille enström och pucken flera meter, men valde att vara snäll. Det kostade oss matchen.

Nu får jag dessutom stå ut med att höra rödvita-kampsånger från nordpolen tills öronen trillar av. Det absolut enda lite glädjande är att HV trots allt leder totalt den här säsongen, 7-6. Det känns dock inte riktigt som någon tröst just nu.

/Bid.

Klippt och klistrat

HV har tydligen en idrottspsykolog. HV:s idrottspsykolog har tydligen fått berätta varför HV alltid släpper in första målet. Efter att ha läst HV:s idrottspsykologs svar så förstår jag att man inte kunnat vända trenden. Här är varje ord, saxat från den officiella hemsidan:

- Vi varken pratar eller tänker på det längre. Det är klart att media och alla runt omkring gör en påmind om det. Vi försöker hela tiden att göra första målet, men samtidigt är det väldigt mycket tillfälligheter där ute på isen. Tänk om vi gör första målet, men sedan förlorar med 1-9. Nä, man ska inte bry sig så mycket om det, säger Pettersson och fortsätter:

- Jag tycker det är bra att vi kan vända på matcherna. Det visar moral och styrka. Man ska inte hänga upp sig för mycket på statistik. Varje tillfälle är ett nytt tillfälle. Man ska se det som en utmaning istället.

Låter inte det där väldigt mycket som en analys som till och med en boxare skulle kunna göra efter 15 ronder? "Tänker inte på det", "Tillfälligheter", "Tänk om vi gör första målet och förlorar", "Inte bry sig så mycket", "Vi kan vända matcherna", "Varje tillfälle är ett nytt tillfälle", "Se det som en utmaning".

Vilken hemsk sörja i redan utnötta floskler! Jag hoppas innerligt att psykologen inte är betald, om det där är all stjärnglans han fick fram av sitt problem- och lösningsanalyserande.

"Tänk om vi gör första målet och sedan förlorar med 1-9"

Ja, tjena.

/Bid.


Fart och fläkt igen

6-3 och tre poäng mot SSK. Det skönaste var dock att spelet var tillbaka igen. Intensiteten, farten och till viss del också tacklingarna. De sista 30 minuterna av matchen var inte bara utklassning, utan mosning och skrotning av stackars Södetälje.
 
Kris Beech. Jag har skrivit upp honom redan tidigare, även om han fått en del kritik (konstigt nog). Idag gör han tre mål själv, och visar dessutom grym speluppfattning i sitt passningsspel. Att han också är en spelare som spelar fysiskt och inte är rätt att ta sig in framför mål är ju inte direkt illa heller. Idag var dessutom både Laine och Melin lysande, och hela den kedjan fungerade perfekt. MoDo är förvarnade, frix! Tänk också på att Thörnberg verkar vara tillbaka i fjolårsform.

Mindre bra var Petraseks agerande vid andra målet. Maken till felbeslut har jag sällan sett. Grillen och Falk vid första målet var inte direkt heller klockrena. Länge såg det ut som att det skulle bli ytterligare en match där HV missade massa chanser (ett öppet mål, tre i stolparna osv.) men lyckligtvis blev alltså misstagen inte avgörande.

Önerud kom in mitt i matchen och spelade till sig en startplats i nästa match. Garanterat. Hagos kom också in som center då Falk blev ytter, i hans fall är det nog back till bänk nästa gång. Ser helst en tredjekedja med Önerud, Falk och Tuppen mot modo.

Det pratades om Alfs tackling på Pelle G i Canal+ också. Enligt Calle och Arto där måste man vara beredd på att bli tacklad och Pelle får därmed skylla sig själv. I mina ögon är det dock fortfarnade lika fegt och stinkande att man HOPPAR in en tackling och sätter en armbåge i huvudet på någon. Om Pelle är beredd eller inte spelar väl ingen som helst roll för vad Hedström faktiskt gjorde?

Däremot verkar ju domarnivån på vanliga tacklingar, och även hantering av klubban vara på en så otroligt låg nivå att man nästan blir mörkrädd. Idag var det utvisningar för båda lagen som knappt ens gick att uppfatta trots mängder av repriser i olika vinklar. En liten uppmaning bara till alla domare.. ni MÅSTE inte nödvändigtvid hitta ett visst antal utvisningar i varje match, är det är snäll och ren match så hitta för fan inte egna utvisningar för att ha något att göra! Att Beech dessutom fick 12 min för "tacklingen" i slutet på första vet man ju knappt om man ska skratta eller gråta åt.

Nu väntar krigsmatch mot Modo på lördag, och det ryktas från snöbergen i norr att övikarna redan är livrädda för att åka till Jönköping. Den ende som ser fram emot matchen är tydligen Skrödde som såklart längtar tillbaka. 3-5 hemma mot LHC idag för moddarna förresten, med lite tur kanske de kan hålla nere siffrorna på lördag också.

/Bid.

Bloggens första punktlista

  • 14 raka med första målet i röven senast. Det låter som något som inte ens är praktiskt möjligt. Jag hoppas dock fortfarande att det inte är något som man lägger någon större viktigt vid inom laget, kör på som fan och satsar allt framåt direkt för att komma rätt in i matchen spelmässigt. Våldsam press och offensivt tänk. Om sen första målet trillar in bakåt igen så må det väl va hänt.
  • Södertälje hemma är det alltså som gäller, och pelle är tillbaka efter hjärnskakningen. Det här är en match vi ska vinna, även om SSK brukar vara bra på att täppa till bakåt. 3-1?
  • Alf fick alltså 3 matcher och en hel del böter för idiottacklingen. Därmed kan vi nog konstatera att vi inte kommer få se någon avstängning längre än 3 matcher i serien i år. Ja, om inte Skrödde får för sig att svinga några klubbor mot folks huvuden igen då...
  • Linus Omark har snackat igen. En jättetalang som uppenbarligen inte är helt i balans för dagen. Ska luleå klara sig måste man få ordning på de spelare värda namnet man faktiskt har.
  • Fullsatt på Hovet i Hockeyallsvenskan. AIK mot Leksand. Kul att Leksand tappade poäng, och ännu roligare att hemmapubliken vågade köra med dildotema. Borde inte alla hemmaklackar i allsvenskan göra samma sak när leksand kommer på besök? Kul också att Huokko försöker vifta bort det efter matchen, med rosenröda kinder.
  • Jag har på känn att det blir en betydligt bättre match från HV:s sida idag än senast. Till och med att vi får se en del tacklingar. Sen om det räcker till poäng eller inte vettefan, men huvudsaken just nu är att man kan våga lita på att spelet finns där igen.
  • Modo möter linköping samtidigt förresten. lhc som trevligt nog åkte på storpisk hemma mot zürich igår. 2-7. det där får skrödde och zuccan fixa!
  • Gogogo, HV!

/Bid.


håve 2 dif 2

okejrå, det där var väl inte så jävla bra. poängtapp hemma igen i en allmänt usel ishockeymatch. jag vet inte ens hur mkt av det som presterades av något av lagen som kan kallas ishockey, men oavgjort får väl ändå vara rättvist på något sätt. 0-0 kanske hade varit mer logiskt, men då hade man ju å andra sidan kunnat tro att det spelats ett lysande försvarsspel.

kan inte komma på någon i HV som borde lytas fram heller faktiskt. det positiva var väl att HV fick ett enkelt mål för en gångs skull (davidssons som var ett självmål i spel 5 mot 3), men å andra sidan så skapade vi ju då istället inga egna chanser. nej, ta med poängen sen skiter vi i den här matchen.

det positiva är att det kommer två raka hemmamatcher till nu, mot ssk och modo (då jävlar!) och det känns som att det avgörs lite i dom matcherna hur man ska se på läget och laget framöver. jag tycker själv att spelet varit på väg uppåt efter CHL-matchen, men ska vi börja prestera lika illa som ikväll även fortsättningsvis så är vi tillbaka på noll. det här var lika illa som brynäs och saik hemma i höstas. 

mycket intressant på torsdag alltså. och tänk, då kanske man till och med får se en och annan tackling.

/Bid.

dif kaxar upp sig

Följande lilla inspirations-stycke är hämtat från dif:s hemsida.

"Inför matchen mot Djurgården är HV71 seriens sämsta hemmalag. Kinnarps Arena brukar vara jobbig att spela i men som det ser ut nu verkar motståndarlagen inte riskera mycket mer än att få ett matchprogram kastat i huvudet. HV har varit ovanligt tama på hemmais."

Att HV faktiskt besegrade dif just i Kinnarps för ett par veckor sedan minns man dock faktiskt märkligt nog.

"HV71 var väldigt bleka men Djurgården tog inte de möjligheter som laget fick till att avgöra matchen."

Känns ju ändå ganska lovande att vi trots att lyckades besegra ett bra dif när vi själva var otroligt bleka. Tänk om vi lyckas få till en "helt okej" insats ikväll, då blir det ju storseger!

/Bid.

NHL är härligt

Fråga bara Joel Gistedt, målvaktstalangen som något överraskande lämnade frölunda för Phoenix. Jag hoppas alla har tagit del av den fantastiska storyn. I Phoenix platsade han inte utan skickades per omgånge ner till farmarlaget San Antonio. Där lyckades han inte heller ta en plats utan blev nedflyttad till Arizona (farmarlagets farmarlag, hett värre). Väl där trodde åtminstone inte jag att det gick att komma lägre, men gistedt lyckades tydligen. Med en räddningsprocent på 66, och dubbelsiffrigt i röven visade han sig inte ens komma upp i en bättre procent än en handbollsmålvakt, så nu är han PETAD i farmarlagets farmarlag. Ingen svensk division 4-klubb eller liknande som behöver en knäckt målis tro?

/Bid.

8 minuter utan målvakt

22-1 i skott i tredje perioden och spel med utplockad målvakt under de sista ÅTTA minuterna. det var en rätt mäktig slutforcering som HV satte in mot frölunda, men det räckte inte till poäng 3-5.

Undrar förresten om Liv kände sig överflödig då han från båset såg laget släppa in färre mål utan målvakt än med.

Kanske läge att starta nästa match utan målvakt istället? Det är ju tydligen det som krävs för att lägga in högsta växeln och vi riskerar ju inget heller eftersom vi ändå alltid inleder matcherna med 0-1...

trots att HV börjar hitta spelet så smått igen, tagit några raka vinster innan förlusterna på bortais mot fbk och vf nu så är det tydligen många som vill sparka både tränare och spelare huller om buller. ibland är kortsiktigheten nästan pinsam. de här förlusterna har dessutom snarare varit på grund av skillnaden i effektivitet framför målen, för spelmässigt har HV varit med bra. någon kanske kräver sm-final-form, men serielunken kommer inte bli lika enkel i år utan flera energispelare.

kris beech har det varit både lite bu och bä om. en del motiveringar konstigare än andra. i mitt tycke har beech efter den tvära omkastningen till sverige och elitserien hunnit visa att han är en spelare som både gillar och klarar av att vara puckförare och dessutom kan slå riktiga mackor. hade björn melin kunnat pricka öppet mål hade beech redan haft några assist till på kontot. dessutom är han en spelare som gärna använder kroppen för att vinna puckar, och inte är rädd för att ta fajterna i sarghörnen. i mitt tycke en riktigt bra spelare för att styra andrakedjan.

förövrigt är jukka bäst i serien.

/Bid.

Världens sämsta Alf

Jonathan "Alf" Hedström. Nyligen tillbaka från skada och med en avstängning att vänta. Det måste det bli. Att Rönnmark bara plockade 2 min för hans tackling är inget annat än ett skämt. Jämför dessutom mot vad Ward fick matchstraff för ifjol så kan ju någon förklara logiken sen.

Hedström HOPPAR alltså in en tackling mot sargen och sätter samtidigt upp armbågen i huvudet på Pelle G, som blev en hjärnskakning rikare. Bland det fegaste jag sett. PG får sitta vid sidan av i minst sex dagar, och Hedström i 2 minuter? Tjena.

Annars var det ju ganska festligt att se Jonas Johansson som åker på en ful tackling i ryggen av Johan Andersson, reser sig, vänder sig och och sätter en högerkrok över käften på... Sebastian Erixon, som bara råkade stå bredvid.


Alf, någon?


/Bid.

Elva raka ska inte bli tolv

Tyvärr är det ju nu då inte elva raka vinster som HV har radat upp under säsongsinledningen, utan elva raka matcher där vi släppt in första målet. Elva av elva. Ett rätt svårslaget facit. Dessutom har tre mål kommit redan innan första minuten varit spelad, och SEX stycken inom 2:26 från första nedsläpp. Nu skriver jag visserligen själv om det, men hoppas samtidigt att det är färdigtänkt på det där för spelarnas del. Det blir ju vara hypernervöst första 5 när alla vet om att man måste försvara sig, ner med pucken i anfallszon á la Bern-matchen och kör på istället!  (så kom det in lite stats här också)

Timrå besöker alltså Jönköping idag, och precis som frix så får jag väl komma med en liten införare. Martin Thörnberg är ju äntligen tillbaka efter sin "skada" nu då och lär vara både förbannad och spelsugen enligt rapporter. Timrå är i usel form med fem raka torsk innan krysset senast, men lär givetvis vinna väldigt snart, vilket gör att matchen känns lite äcklig. Hur som helst, Halward, Hrdina, Staal och nu också Johan Lindström saknas i HV. Timrå kan tydligen få tillbaka en hel drös spelare.

Kan väl egentligen bara hålla med frix om att det är viktigt att vara starka hemma. Ifjol dröjde det till december innan HV förlorade i Jönköping, och då var det efter förlängning.. I år har vi ju knappt lyckats vinna däremot känns det som, men ikväll är det dags att visa upp fart och effektivitet. Fränt.

/Bid (the dreamer)

Såja HV, såja!

Det är inte ofta man sitter och är rätt nöjd efter förluster, men matchen mot färjestad visar iaf att spelet verkar vara tillbaka på allvar. och framförallt då farten. under matchens 30 första minuter var HV fullständigt överlägsna och spelade en lysande ishockey. sen fick fkb 2-1-målet av andres falk och då mattades också matchen av en hel del. intensiva slutminuter till trots gav bara ett mål (snyggt jukka!) och sen fick tyvärr j jönsson av alla jävla människor sätta ett empty net goal.

ett eget kapitel måste gå till det powerplayet som andrakedjan satte upp i inledningen av andra perioden. precis innan fbk gjorde mål. beech, önerud, melin, petrasek och luoma var det som var inne och visade upp något som mycket väl kan ha varit det bästa pp-spel jag har någonsin skådat. det kan helt enkelt inte göras bättre - utan att göra mål. efter 1:38 konstant press lyckades fbk till slut få ut pucken, och jonas gustavssons nät var otroligt nog fortfarande cleant. makalöst.

kris beech. frispelningen till önerud i första perioden är klass bara det. en mycket bra spelare med puck, och han visade också att han inte direkt är rädd för att använda kroppen och att kämpa utmed sargerna... lovar gott! första perioden var hans klart bästa. (10 timmars flygresa, sen direkt till träningen och nu match, hua)

nicholas angell. hyperoffensiv. mer offensiv än många av forwardsen. fick en assist också och hade en del fina intentioner. bra med puck och kommer även han bli mycket nyttig. förhoppningvis får vi också se den lite mer elaka sidan av angell framöver, och han får dessutom gärna påminnas lite om att han faktiskt är back...

fbk vann. HV spelade bra. nu ser jag redan fram emot nästa match. och tänk att vi så småningom faktiskt kan få Hrdina och Staal till det här laget också.. lycka till i slutspelet alla andra :)

/Bid.


modo röker på i båset?

Jag måste skriva det en gång till, eftersom det nu händer en gång till. Martin Thörnberg missar alltså även matchen mot Färjestad på grund av modos läkare. En helt och fullt frisk Thörnberg som är i full träning får inte spela för att en inkompetent jävla dåre som kallar sig läkare i modos bås så gärna vill att thörna ska ha fått en hjärnskakning att han gör det till en sanning. Upplysningsvis så är varken näsan knäckt eller huvudet skakat. du kan ju föra vidare det till vad nu er läkare heter, frix. i nästa möte får ni smaka tacklingar så ni får se hur hjärnskakningar ser ut på riktigt :)

/Bid.

Rögle kan tacka modo

Var lite förvånad att Martin Thörnberg inte spelade gårdagens match mot rögle. tydligen är det modo som rögle ska tacka för det. efter svartvadets lilla omfamning i matchen mot modo så konstaterade nämligen modos läkare snabbt att thörnberg hade brutit näsan och fått en hjärnskakning, och säger matchläkaren så så får man tydligen inte vara med på ett visst antal dagar igen. nu är det ju bara det att thörnberg själv inte känner ett jävla skit av varken bruten näsa eller hjärnskakning. är inte det lite märkligt? men modo vet väl alltid bäst antar jag, och sätter thörna på läktarn trots att han är både hel och ren. välkomna till kinnarps nästa gång.

/Bid.

Ron, Rögle och Rotmos

Nej okejdå, något rotmos blir det inte, men jag hade inget mer ess i rockärmen på R att plocka fram just nu. Däremot tänkte jag göra en liten avstickare från hockeykriget till VM-kvalkriget. Det är ju trots allt stormatch ikväll. Men skit i själva matchen. Foka på Ronaldo istället. Cristiano. Människan är för mig en fullständig gåta. För att ha haft en uppväxt under miserabla förhållanden och levt sett världen från den fattiga och utsatta sidan så är det för mig helt och hållet obegripligt hur man kan bete sig så respektlöst och visa upp en sådan total avsaknad av ödmjukhet. Alla turer med real madrid i somras gjorde förströrde relationen med uniteds fans (ja dom som bryr sig om nåt annat än att han är snygg och att han gör många mål). På presskonfan igår inför sverigematchen passade han dessutom på att lägga kommentaren "det är väl knappast någon match där ens" på frågan Zlatan skulle kunna utmana om att vara världens bäste. Att han dessutom uppträdde allmänt illa mot de fans han faktiskt har kvar är heller inte helt klockrent. Lägg därtill tex uttalandena om att han anser sig vara en slav som spelar i united. en jävligt välbetald slav isf. tänk att ha gått från total fattigdom till att vara en av världens rikaste bara på att spela fotboll, som han älskar. då ser han sig som en slav. killen är ju fan blåst.

såja, nog med sågningen av ron nu. någon annan klubb tar väl förhoppningsvis snart över hans kontrakt. gärna city för min del, de behöver inte ens betala bra. nu är det bara ett par timmar kvar till nedsläpp mot rögle. ett ruggigt skadedrabbat rögle, och HV bör givetvis vinna matchen lätt. kris beech blev klar igår och det lär innebära att det var så illa som befarat med hrdina. på vilka plan det nu rör sig om som värst.. ett bra förvärv iaf, men för att ersätta hrdina krävs en hel del...

frix skulle tydligen plocka fram lite stats nästa gång, vilket jag ser fram emot. jag blev själv lite sugen på att presentera lite snygga stats, jag lär väl också återkomma i ämnet då.

förresten, om någon skulle ha missat det: MoDo (heart of hockey) - HV 71 1-5. med andreas andersson i mål. snitsigt.

/Bid. (som förutom HV faktiskt också älskar sitt man utd)

MoDo - HV

Jag visste att jag skulle få äta upp att påstod att Andersson stod i korvkön i början av matchen. Det lönar sig tamigfan aldrig att vara kaxig. Bara så du vet det Bid.. Det kommer en dag då Andersson inte bara står en minut i kön, utan en hel match, tillsammans med alla andra spelare i HV.

Det gör ont att säga att jag bara hörde matchen. Det är pinsamt. Jag kan inte ens uttala mig.
En 2-1, 3-2 eller 4-3 förlust hade jag kunnat ta, men att vi skenar iväg till hela 5-1, HEMMA, är patetiskt.

Det finns inte mycket att säga om matchen. Svarten lyckades med ett enda slag dra på sig en matchstraff, kul tycker jag, speciellt när det ryktas om att Thörnas näsa nu är delad i 2. Hihi.
Fast det är klart.. någon måste ju ta Grise.. ääh

Nå.. jag ber om ursäkt för min värdelösa uppdatering och i nästa inlägg kommer det pratas statistik. Jag måste bara hitta tiden till det.

Och bid, du får prata nu. jag är inte arg längre. Vi har mycket att ta igen.
/ Frix.

Hoppsan modo

Ett "Håll käften" var det absolut enda jag fick efter matchen.

förlåt frix, men jag måste bara skriva det. jag jag hade ju ställt in mig på krig. säsongens första hockeykrig. och så blir det total överkörning och förnedring. någon sa att de röda skulle ha ett par norrmän med rykte om sig att vara rätt snajdiga. skröder såg jag visserligen, det var ju han som grillfors tacklade pucken av vid andra målet. zuccan däremot måste väl ha blivit inlåst i tejpförrådet innan matchen eller något?

De regerande svenska mästarna som alltså ärade örnsköldsvik med ett besök, och lät samerna kika på hur hockey kan finliras, tog alltså andra storsegern på ett sisådär 26 timmar. laine kan inte sluta göra mål, davidsson kan inte sluta vara bäst i serien och till och med andreas andersson kliver in och storspelar. torp får säsongens första matchstraff (kommer bli fler) och kenta fortsätter att visa att han har förtroende för önerud modell större. nej, jag ska trots allt försöka vara lite ödmjuk även efter en modo-vinst. ni kommer säkert igen. jag menar, titta på luleå - även såna lag kan ju faktiskt vinna ibland.

/Bid.


Tröjorna, det var ju tröjorna!

Kan absolut inte glömma att skriva hur magiskt vackra tröjor HV spelade med igår. Den blåa färgen var nu mörkblå, den gula var mörkgul och allt i klassisk retrostil. Gula siffror och vita namn i bak i ett snyggt snitt utan blajjiga effekter som skuggor och annat. På med nödvändig reklam och gör det här till ordinarie hemmatröja, HV! Det är nästan mer ett krav än ett önskemål, snyggare än så blir det fan inte.

/Bid.

Expressen show

Strålande match av HV. Nu ser man vad laget kan när man vill, och när det är "roliga" matcher man spelar. Rysligt läcker hockey och till slut också effektiv. Den nya förstakedjan var på nytt kalas, och det är nästan lite sött att se hur expressen efter matchen försöker skojja till det lite. istället blir det de själva man skrattar åt, vilket kanske inte riktigt var meningen...

Att Teemu Laine tagit plats i HV´s första-line är givetvis kul för rubrikmakare, men kanske inte om man lyckas stava fel:

"HV:s nya vapen: SUPER-LEINE(N)".

och inte var det nog där heller, i den förklarande underrubriken lyckas man skriva att det är Mikko Laine man syftar på. Laine blev visserligen rätt, men då fick han stå ut med att heta mikko istället :) snyggt jobbat expressen, även om tanken var god :)

/Bid.

Pinsamma Lule

Jag har visserligen redan skrivit att luleå kommer sist, men måste ändå få skriva av mig lite. det gnälls redan bland tex supportrar om att det är kris och att något måste göras för att laget inte presterar. hallå? titta på spelartruppen. sämst i serien. titta på tränarna. sämst i serien. titta på organisationen. sämst i serien. titta på publiken. sämst i serien. hur fan kan man vara överraskad att man då ligger sist? det är väl snarare överraskande att man faktiskt lyckats vinna en match..

dessutom verkar lille omark ha tagit väldigt illa vid sig över att ha kallats tjock och otränad av wikegård. visst, kära nån, så får man ju verkligen inte säga i tv.. (harkel). men nu är det ju något som varje människa kan se dessutom. att omark dessutom tar så illa vid sig och känner sig tvingad att svara med att såga precis hela världens expert-kår inom hockeyn tyder väl bara på att han själv är väldigt väl medveten om problemet.

man tog in sin artistkontrakts-back tidigare och bosatte honom i finland. någon som tror på att han spenderar någon större tid där? luleå kommer givetvis att få betala för detta och förmodligen också bli av med poäng. allt annat skulle ju bara öppna för att alla lag kan skriva spelare utomlands och sen spela med dom hela säsongen. nu tar man även in lubbe tidigare än beräknat och jag antar att man även får betala extra för honom då. med pengar som man inte har. eller så får han helt enkelt åka hem tidigare i vår. när luleå spelar sina avslutande matcher i kvalserien. välskött luleå. verkligen.

/Bid.

Den sista matchen spelad?

Ja inte för HV, men kanske för Jan Hrdina i HV? Det kan mycket väl vara så men förhoppningsvis reds ett och annat ut och janne är snart tillbaka på isen. Att HV jagar Kris Beech som ersättare är ju knappst något nytt längre och det ser jag som en mycket god värvning isf. med eller utan hrdina i truppen.

annars är jag lite förvånad över att frix inte har nämnt en enda gång hittills att någon faktiskt sagt "jag älskar att spela med skröder, han gör mig till en mycket bättre spelare". tyvärr är orden niklas sundströms, så därmed blir det väl svårt att gilla honom lite extra trots de värmande raderna antar jag.

HV har varit spellediga sen i lördags, men ändå ska man nu istället klämma in två matcher som startar mindre än ett dygn ifrån varandra. att det dessutom är säsongens viktigaste match som väntar som match 2 av dom (säsongens första möte mot modo givetvis) gör ju att det känns mindre bra. speciellt med en trupp som är överfylld med skador. det hade möjligen inte gått att utnyttja måndagen som matchdag för någon av matcherna istället..?

nåja. på torsdag är det alltså krig på riktigt för första gången i år. först en liten uppvärmningsmatch i champions league som jag utgår från att HV vinner rätt enkelt. det är ju precis vad man vant sig vid i år... förberedelserna i jönköping får båda matcherna är iaf gjorda och klara. inför bern har all reklam i arenan tagits bort, och inför modo har man köpt in ett extra stort lager käppar och rullatorer. dags för fajt!

/Bid.

RSS 2.0