HV vs. Bengt-Åke

Hockeykriget pågår för fullt mellan Hockeyligan och Hockeyförbundet. Tyvärr har debatten inte alls handlat om vad den från början gällde, nämligen att HV och LHC skulle bli förskonade från att ha landslagsspelare med i just Karjala Cup, på grund av att man skulle få satsa fullt ut på CHL (som trots allt är något viktigare för svensk hockey än Karjala). Detta stod samtliga Elitserieklubbar bakom, och Bengt-Åke Gustafsson visste om det innan han tog ut truppen, vad han än säger.

B-Å har sedan gråtit ut och sagt flera saker som jag anser vara högst uppseendeväckande. Tex att klubbarna själva nu kan ta ut landslaget. Normalt sett är det ju som bekant spelarna (och inte B-Å) som tar ut laget, eftersom man normalt sett kan tacka nej när man själv känner för det. Tex Kenny Jönsson till Karjala. Då är det dock helt okej att inte vara med i landslaget, men när någon klubb däremot har något att tjäna på att avstå - då både brinner och exploderar det.

B-Å har också sagt att hela planeringen nu faller. Han har planerat landslagssäsongen inför VM långt i förväg, och nu får han planera om allt. Detta alltså trots att han själv sagt att det kommer vara helt skilda spelare till nästa turnering. Varför inte bara låta de fyra berörda spela nu, och ta fyra av dem som skulle varit med då till Karjala? Svårt verkligen.

B-Å verkar också tycka att Tre Kronor är det allra viktigare för svensk hockeys utveckling. Även en träningsturnering som Karjala. Inte ett champions league där klubbarna får chansen att spela om miljoner av tresiffrigt belopp.

B-Å har också sagt att det vore rätt åt HV om spelarna  blev avstängda från elitseriespel. RÄTT ÅT! Hur är det egentligen med mognaden på vår förbundskapten? Och detta om något visar väl också att det faktiskt har blivit en maktkamp, och inte alls handlar om vad som är bäst för spelare/klubb.

Förmodligen kommer väl det här sluta med att Johan, Martin, Pasi, Jukka och Mikko kommer att spela med landslaget, men inte i Elitserien. Det skulle inte förvåna mig det minsta. Och förmodligen kommer vår mogne förbundskapten också se till att väldigt många HV spelare är med på de minst viktiga turneringarna då man har det mest späckade spelschemat de kommande åren.

Det vore åtminstone trevligt om hockeyligan och övriga klubbar nu kunde låta bli att fega ur och faktiskt gå ut och ta HV:s och LHC:s sida i det här. De har ju själva tagit ställning för det här tidigare, men när det blåser är det tyst och HV står ensamma och målas upp som bovar av media. (hockeykväll). LHC var ju fegast av alla och väntade till HV redan hade tagit smällen själva innan man viskade ut att man inte heller låter spelarna åka. Starkt LHC, men jag förväntar mig å andra sidan inget mer av er heller.

/Bid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0