lysande HV. really.

HV sjuttioett gör verkligen allt för att bevisa att det faktiskt går att vara överlägset bäst ett år, för att ett par månader senare vara sämst. för just nu är HV seriens sämsta lag (nä jag räknar inte ens luleå innan lubbe bartecko kommit, de pysslar ju inte med något som har med ishockey att göra än).

mot frölunda var det premiär. på hemmaplan. då var det tydligen roligt och då gick det tydligen att ta i. david petrasek hade tydligen sagt i nationell tv ikväll att det finns en del i laget som inte verkar ta i utan bara glider när de är på isen. grattis david. jag hoppas verkligen att du räknar in dig själv i den skaran, för hur man kan gå från hög landslagsklass till att inte ens kunna platsa i kalix ungdom på ett par månader är fan svårslaget. det är iaf gott sällskap trots allt, om någon skulle råka hitta thörnberg och melin någonstans så meddela snarast lill-kenta johansson, ingen har nämligen sett till dem i jönköping de senaste två veckorna.

kul med alla skador också förresten. alltid ett par nya i varje match. ikväll var det visst hagos tur arr kliva av, och redan innan matchen voutilainen. en uppdaterad siffra är att ungefär 3 spelare just nu är skadefria, och dessutom sägs det faktiskt att man lyckats hitta en ekonomiassistent på kansliet som inte heller känner av en enda skada. alltid något.

nåja. sågningen är gjord och då kan jag ju passa på att tycka om laine och önerud lite också. de två var klart bäst ikväll och det kan ju HV alltid luta sig mot. bäst var det ja.. de har på sju matcher hittills gjort ett mål. tillsammans. känns stabilt. nu köper vi tillbaka skrödde.

/Bid.

Lite om moddarna också

När vet man att laget börjar bli lite för gammalt och fyllt med gnällgubbar nära pensionering? Svaret är saxat från expressen:

"Wernblom skadad - under slagsmålet. Modo-veteranen fick nackspärr när han slogs - missar veckans matcher"

Festligt.

/Bid.

1-3 mot Brynäs

Hemma i ett dödstyst Kinnarps dessutom. Så pinsamt. HV agerade precis som första 10 mot Timrå senast - ut med grillorna på isen och spara så mycket krafter som möjligt. Så pinsamt. Det verkar finnas vissa i laget som pga sm-guldet nu känner sig metern högre än sina motståndare och ger fan i att ens bli svettiga. Så pinsamt. Jan Hrdina tjurar över att han inte fick åka till ryssland, och presterar därför på div 2-nivå. Så pinsamt. Spela hockey igen istället för innebandy så kommer vi snart börja vinna. Med bara fyra seniorbackar hela så fick tex pettan ta ett extremt stort ansvar ikväll, då svarar han med ren nonchalans och ger bort två mål. tack iaf till tuppen, thörna och falk som fortfarande  verkar minnas vad hockey går ut på.

tälje på tisdag, då ska här fan vinnas. och skjut sönder björn bjudnings nu mera goda rykte - sikta mot kryssen jukka!

/Bid.

Ett övertramp om blow-väder

Oleg Belov är en av de skönaste lirarna som snitsat runt på isen i jkpg. visserligen var han också en starkt bidragande anledning till att stans uteställen inte konkade, men ändå - en kultlirare som för alltid har en plats i hv-hjärtat.

när man nu dessutom sitter och är irriterad över den pinsamma nonchalans som hv visade upp till en början igår, så skall man dessutom behöva upptäcka att nån jävla nils-petter drufva (finns människan ens på riktigt eller har det med disney att göra?) sitter och skriver skit om en gammal hjälte som belov. man kan ju koka för mindre.

utdrag:
"Oleg Belov beteende sänkte nämligen stämningen i laget rejält. Belov var rent ut sagt ett svin, speciellt mot importerna och särskilt mot Daniel Henriksson. Enligt honom var det nämligen inte nödvändigt att ta in en välavlönad import i målet utan att det rätta vore att värva en ryss som burväktare.

När förlusterna började komma gavs skulden givetvis till Henriksson som trots allt gjort ett godkänt jobb. Belov förbjöd Henriksson att prata med coachen och svenskens situation blev till slut ohållbar. Hur Belov kunde hålla på som han gjorde?

Inte så svårt när man har ett speciellt förhållande med coachen."

Vad insinuierar drufvan ens? att belov är i blow-väder? om källan är hans egen fantasi, en ledsen henriksson eller rysk media (som ju givetvis alltid är ytterst trovärdig...) vettefan, men någon egen plats i deras omklädningsrum lär han inte haft iaf. och att hento var kass är väl knappast belovs fel.

drufvor ska trampas och drickas som alkohol. punkt.

/Bid.

...

- Bid - säger (19:19):
fan vad jag hatar hockey/Frix

Timrå - HV på direkten

slutt. timrå vinner trots att en grym upphämtning var nära. värt att ta med sig att man inte kan släppa 4 mål på 10 minuter av ren bekvämlighet. när hv vill spela så spelar man bra, men man kan inte glida som man gjorde första 10.
1950, TUNG press, men inget mål. timrå rensar.
1930, lehtonen utvisad, spel 6 mot 4 för hv.
1930, backlung släpper retur på en lång lyftning och vouti är näranära att kunna sätta returen från snäv vinkel!
1910, davidsson slarvar och timrå kan rensa. hv börjar om. offside på thörnberg.
19 min. liv fortsätter på bänken. hv vinner puck med en minut kvar.
19 min. 6-5, melin! tar ett direktskott från slottet rakt upp i första krysset.
18 min. melin ger hrdina öppet mål, men hans klubba hålls fast.
18 min falk får två minuter för hakning.
17 min. hedström i stolpen i det tomma hv-målet.
17 min. förstakedjan inne. tik vinner teket och skickar ner till liv.
17 min. ny timråutvisning. och chans att krypa närmare för hv.
16 min. 6-4 thörnberg när hv tagit ut målvakten i ett pp. skott pelle och ett par styrningar senare gör att thörna får öppet mål.
13 min. hv trycker på och trycker på, men får inte in puckarna när chanserna dyker upp. thörnberg hade en från nära håll och grillen ett dunderskott just över.
7 min. ny utvisning. och hv har ruggigt svårt nu. matchen känns tokkörd.
6 min. 6-3. godnatt. i pp. bra skott bakom en oskymd liv. lehtonen.
4 min. näranära hemmamål. puistola åker ut istället och liv står för ett par bra räddningar.
paus. kaosartat slut. känns som att allt kan hända. stundtals spelar hv ut timrå helt och bitar sig fast i offensiv zon, men samtidigt är det virrigt bakåt och timrå skapar chanser så fort man kommer till anfall. ett par utvisningar har stört och timrå avslutade perioden klart bäst.
19 min. allt kvittas när det gäller tvåorna. intressant är att sjöberg nämner hemmaspelarna med namn och nummer till sekretariatet, medan hv spelarna är "dom där" med en pekande arm åt båset..
19 min. pärssinen snackar sig till ett matchstraff. rutinerat. korkat.
19 min. styf får tokspel på puistola som ligger ner och gör allt för att dra upp honom. sjukt att se. båda åker givetvis ut eftersom dte är i timrå. jätteläge för timrå precis innan dessutom.
19 min. bra bp för hv och timrå ger dessutom bort ett anfall. spel 5 mot 4 nu och sundh prickar stolpen.
17 min. för många spelare på isen i HV och timrå får spela 5 mot 3 i nästan en minut. suck.
17 min. thörna håller kvar pucken i offensiv zon i bp. strålande arbetat!
17 min. pp för tik och hygglig chans. därefter ett par enkla rensningar av hv.
15 min. bra pp av hv med chans för thörna. sen spelar davidsson svårt och tik rensar.
13 min. lite halvsvagt nu. pettan skjuter ett bra skott som viner just över.
10. vouti nära att bli fri i bp men blir neddragen. tydligen får man göra så säger domaren...
8 min. 5-3. skott från blå och retur efter en styrning. öppet mål för sundh.
6 min. davidsson borde åkt ut och gett tik spel 4 mot 3, men istället kontrar han och är nära att kvittera.
3 min. pelle gör 4-3 i pp. perfekt pass av davidsson a la frölundamatchen.
2 min konstant spel i timrås zon.
paus 4-2. HV kommer ut till matchen utan att vara beredda att ta ett enda blåmärke för att försvara sig. timrå utnyttjar det maximalt innan hv får lite ordning på spelet efter en timeout. makalöst att man kan gå ut med en sån total brist på inställning.
19 min. pp timrå, men hv spelar riktigt bra bp.
18 min. lander nära igen på pass av magnus p-s.
16 min. HV ligger på nu, men det är bara robin karlsson som vågar ta skott.
14 min. hv har börjat trampa igång. thörna har två chanser i samma anfall och slår in pucken i öppet mål på en bra pass av davidsson.
time out HV och liv märkligt nog kvar i målet.
10 min. 4-1. allt går in. mäkiaho vinner kampen och liv tappar in den.
9 min. 3-1. lander. passning bakom mål lurar allt och all. falk tappar lander framför mål.
8 min. timrå har stått en minut bakom eget mål. skrämmande tempo.
6.30. bra läge för petrasek som trixar sig fram, backlund räddar från nära håll.
4 min. självmål i pp. pelle får det. fjärde för i år, starkt jobbat pg.
2.40. 2-0. helt rent framför liv. katastrofalt.
1.30. sundh skjuter, återigen helt omarkerad i en omställning. HV vänder och Hagos och grillen får var sin chans. backlund räddar.
40 sek. nära 2-0. jävligt tamt bakåt.
20 sek 1-0 timrå. rörigt framför mål och pell/pettan får inte bort pucken.

HV med samma lag som senast - halwardsson + robin karlsson. I timrå lirar sjuke alf hedström men björn svensson är inte med. här kör vi lite live från matchen, förmodligen med en hel del svordomar åt domare och hemmapublik. gogogo HV!!

Slår ett slag för Timrå-matchenEtt slag. En sänkt Sundh. Hårda mot Veka. Ikväll lär det smälla igen och nu litar jag på att Tuppen styr upp det hela. Gogogo!

/Bid.

203 cm på marknaden

Andre Lakos alltså, som kan vara på väg bort från sin helt ostavbara klubb. Ett intressant namn om det skall jagas ersättare till Halward.

För övrigt väntar jag spänt på en modo-rapport från frix inför premiären imorrn. jag tänkte ju såklart bli rik på att bland annat linköping vinner då. så kom igen frix, är krizan fortfarande lika fet, backarna fortfarande lika långsamma och wernblom fortfarande lika oförklarligt arg?

/Bid.

Bara halva Ward?

Halvardsson höll alltså inte. karriären i fara. genast dyker det upp rykten om ersättare, och lance ward är ett namn man hör från diverse olika håll. hur troligt det är att han verkligen vill tillbaka till jkpg en tredje gång har jag ingen aning om, men sett till spelartyp är det givetvis ett intressant rykte. johan halvardsson är kanske inte lika rå som ward, men man kanske kan säga att han är det åtminstone till hälften? då skulle man nämligen kunna kalla honom halv-wardsson.. höhö. 

oj vad hög nivå det blev. och jag är inte ens från göteborg. bäst jag säger tackochhej.

/Bid.

Dagens Nyström

hockeytyckaren på en av de största tidningarna, getingen. inför matchen igår, på plats i jkpg, hade han uppfattningen om säsongen glasklar:

"Frölunda vinner guld, det är jag helt säker på. Sen får HV och FBK göra upp om den andra finalplatsen även om det är lite fegt att gardera sig så".

ett par timmar senare var det dock glömt och nya sanningar gällde, efter HV:s överkörning av de klara sm-gildvinnarna...

"Svårt att sno bucklan från Jönköping. Redan i premiären visade HV 71 vilka som är bäst i Sverige. Fortfarande. Sen får alla andra säga vad de vill".

Jojo, det svänger som vanligt minst sagt snabbt om herr nyström. om det nu fortfarande är någon som tar den lille mannen med sina snörvlande tics på allvar.

/B.

En domare räcker

Det blir tydligen inget tvådomarsystem i Elitserien. den här säsongen iaf. och tacka fan för det. hur skulle någon stackars sate kunna få ihop tillräckligt många dugliga huvuddomare för att täcka alla matcher då? fyra ögon kanske visserligen ser mer än två, men ska vi skicka ut lärking och lahti på samma is så riskerar det ju att bli en orkan av avblåsningar när det ska tävlas i vem som ser mest och bäst. vem ska sätta "sin" nivå på matchen? skaffa fram ett gäng domare som håller först och främst, sen kan vi börja prata om tvådomarsystem.

/Bid.

Sex jävla två

Lyxbygget från gbg blev utspelat. förnedrat. "Årets bästa värvning" kostade 12 millar och blev utbytt efter 36 minuter. att frölunda har seriens sämsta defensiva backar blev avslöjat. och bäst av allt - HV spelar mästarhockey! fyra mål på fyra powerplay blev det i den andra perioden och en del av dom så vackra att man kan gråta.

- förstalinan levererar direkt. det är bra.
- pelle gör tre mål och är lysande i egen zon. det är bra.
- laine visar att han kommer tillhöra toppskiktet i elitserien. det är bra.
- tuppen fredriksson vinner oerhört mycket puck i forecheckingen och är perfekt i sin roll. det är bra.
- melin tänker tydligen inte göra en ny halvdan säsong. det är bra.

14 kilo erik karlsson ska tydligen vara en jättetalang. det får han visa i egen zon först innan någon går på den myten.

sådärja. fröunda. 6-2. najs.

Backjakten

HV letar vinterförstärkning på backsidan och när det nu verkar som att halvardssons knä inte håller blir jakten plötsligt akut. en tänkt slutspelsjoker kan istället behöva bli två spelare och iaf jag följer anssi salmelas äventyr på andra sidan pölen med stort intresse. en spelare som jag hoppades skulle välja HV redan i somras. för övrigt är det väl bara att hoppas att nichlas torp håller ihop i år (när han hunnit friskna till igen vill säga). torp är a-landslagsman inom en mycket snar framtid och kan mycket väl ha spelat till sig en ordinarie plats i HV:s backbesättning redan innan jul.

/B.


Boorken växer

Ett citat som det här måste bara uppmärksammas. Leffe Boork blev genast ett par decimeter högre, trots fingret mot HV-klacken för ett par år sedan. starkt att få in fbk, inavel och en rödtott-jönsson-diss på expressen.se.

Fråga: Vad tror du om färjestad denna säsong? Hur kan du egentligen tycka att JJ är en överskattad spelare?
Svar: Färjestad blir ett topplag. Stark organisation, men risk för inavel.Jörgen är bra, men han har tunga meriter utan att vara så bred som spelare själv. Han kom ju hem från NHL exempelvis.

/Bid.

En magiskt överskattad femma

Dags att såga. Dags att peka ut fem män som kommer framstå som pojkar då deras oförtjänt snygga rykte sjunker fortare än frix hinner ta nytt idomin. En hel femma blir det dessutom.

MV: r divis, fbk.
loob och tösera är tydligen glada över att ha hittat en rutinerad målvakt. och visst, gammal är han. divis var en katastrof i leksand och har legat på just över 90% i den österriskiska ligan. allt annat än att jonas gustavsson är given förstemålis innan jul är en jättesensation.

B: a holmqvist, vf
offensiv, javisst. men killen är back och kanske borde slipa på sina defensiva egenskaper så att de åtminstone slår j20-lagets forwards.

B: t viklund, norrlands aik
tyckte att han var för bra för att få slåss om en plats i modo och drog till saik där den offensive backen mäktade med ofattart höga 11 poäng förra säsongen. dessutom landslagsman förra säsongen, vilket är beviset på att det räcker med att vara född i swe för att fulla kraven.

FW: h hyvönen, ssk
skjuter förmodligen sönder sargen om han missar mål. så mkt mer är det dock inte som hockeyspelare och en påläst back ligger givetvis rätt med klubban och plockar bort skottmöjligheten. kickad i fbk men ett gäng pp-mål lär rädda honom i mindre glammiga ssk.

FW: m tjärnkvist, rögle
en spelare som lever på inställningen men som enligt uppgifter sett mer än lovligt tam ut på försäsongen. ska rädda rögle men lär isf få börja producera mer än toppnoteringen 24 poäng i elitserien. kan han det? nja.

FW: j jönsson, fbk
den mest givne till sist. motivering överflödig. 6 mål ifjol lär minst halveras i år för mannen som borde spela i skuggat heltäckande visir. för skaderisken givetvis... stämmer förresten ryktena om att de flesta krogar i karlstad blivit tvugna att stänga sen jj flyttade dit, pga av kraftigt minskad matlust hos invånarna?

Sådär ja. Nu kan man lugnt välja dessa herrar i dreamteam och bara vänta in vinsten. så lätt fixat.
/B.

Luleå blir sist

Visst, jag har gått på frixens myt om att Lubbe är seriens näst bäste spelare. but still, han spelar inte från start, och lullarna har ju tappat det mesta av det minst dåliga i övrigt. dessutom vet man ju hur det går till att bli sist i luleå, fråga bara a ik.

ifjol hade man seriens tre sämsta målvakter, och även om man är rejält förbättrade där i år (nu har man ju bara seriens två sämsta) så är det ändå rejält minus defensivt med tanke på backsidan som knappt ens finns längre. nu ryktas det om att nån kalix-pöjk dessutom ska in och förvilla, vilket tyder på desperation. framåt får lubbe göra jobbet, men inte ens om han gör 100 poäng kan luleå slippa kvalserien. byebye.

imorrn börjar det. dags att tagga upp för krig på riktigt. 

/Bid. 

Norrlandsdiss

"Att jag skulle välja att åka skoter till träningarna känns inte aktuellt idag"

Ex-djurgårdaren, landslagsmannen och norrlandsdissaren Marcus Nilssons svar på påståendena om att han skulle spela för Skellefteå istället för Calgary i år. Så sött.

/Bid.


Känns strålande

HV slog fbk. timrå nollade modo. och frix har äntligen avslöjat att hjärtat egentligen är blå/gul/vitt. De ytterst trovärdiga uppgifterna om att hon slåss för att få ha den på sig värmer ju såklart. det sägs dessutom att halsduken är på även när modos matcher ses, vilket känns både fullt naturligt och troligt.

Nåja, med detta klarlagt så kan svamlet om HV fortsätta. 4-2 mot fbk var bra, även om gnällgänget (jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig om det är dom eller modo som förtjänar det epitetet mest, rätt jämt mellan j jönsson och sundström) valde att lämna handikapp genom att ställa divis i målet. jag lovade ju dessutom att inte nämna att modo förlorade med 0-4 mot timrå, och snäll som jag är så nöjer jag mig såklart med att konstatera att skröder iaf plockade sin sedvanliga utvisning för roughing. känns stabilt.

för övrigt vinner jukka voutilainen skytteligan i år. seriens näst bäste spelare har seriens bästa skott och spelar dessutom bredvid seriens bäste spelare. glasklart? 

/Bid.

Säkrar min framtid

Bid har kommit över en bild (egentligen 2) på mig som inte borde bli sedd av utomstående.Jag måste förklara mig nu innan han publicerar bilden med någon egenkomponerad historia.
- Halsduken tog jag bara för att min andra fastnade i snowboardliften och gick sönder (ja, det är sant)
- Jag var bara ett barn (14-15 år). Idag hade jag hellre frusit ihjäl än att ta på mig de där hemska färgerna.
- Känslan som bilden förmedlar visar ungefär hur det kändes att åka runt med HV hängande runt halsen
- Det hade inte varit lika pinsamt om det inte vore för Jämtin.

Förövrigt så håller jag inte på med samma svammel som Bid. Vi hörs när serien är igång

/ Frix

Se upp för brandlarm...

...Jörgen Jönsson entrar isen! Nu inleds avslutningen (om man nu kan inleda en avslutning) på träningsmatchandet och det börjar bli dags att steppa upp lite. Färjestad borta bör inte vara svår att tända till lite extra i när man får chansen att göra JJ ytterligare några år äldre.

Hoppet om att det äntligen kanske kan bli en seger höjs dessutom några snäpp när man läser på färjestads hemsida. där står nämligen att ari vallin "kommer finnas med på isen men inte spela på tisdagen". Låter ju alldeles lysande med en back som är på isen utan att delta i spelet. Lite som luleås backar överlag med andra ord.

I HV är äntligen Teemu Laine tillbaka efter skada. Det är en spelare som jag känner på mig kommer leda till en hel del krig i vinter. En ganska ful spelare som käften glappar rejält på, men som oftast brukar ligga platt på isen då det drar ihop sig. En utmärkt ersättare till Ledin/Jämtin med andra ord.

/Bid.

RSS 2.0