105 minuter

Etthundrafem minuter avtjänade alltså HV i utvisningsbåset idag. Etta Nolla Femma. Att det skulle spåra ur fullständigt var dock inte direkt svårt att se redan i den andra perioden när domaren Pehr Claehsshohn gjorde precis allt han kunde får att slicka röv på hela hemmapubliken. Hela matchen skulle faktiskt kunna fungera i en instruktionsvideo hur man lämpligast beter sig på en hockeyrink för att förtjäna indragen lön resten av året. Maken till inkonsekvent domare har iaf jag aldrig sett. I slutet av matchen fick iaf HV sitt första och enda powerplay, men då var matchen redan avgjord, bland annat efter några pp mål av hemmalaget såklart.

En sekvens då. Jyri Marttinen crosscheckar Martin Thörnberg ryggen, drar tag i honom, delar ut tre rejäla slag i ansiktet som Thörna tar emot utan att ge igen. Ingen utvisning alls. När de sedan puttar på varandra lite på väg till båsen då ryker båda två miunter för roughing. Ett par minuter senare. Christoffer Norgren blir skogstokig och delar ut en crosschecking i ansiktet på Kris Beech som tar emot och puttar bort Norgren. Norgren får 2 min roughing och Beech 2+2..... Jag orkar varken skylla förlusten på claehsshohn eller ens fundera på om man ska skratta eller gråta, men HV gjorde iaf en helt okej match spelmässigt trots siffrorna. Med någorlunda hygglig utdelning framåt i period ett och två så hade det varit ledning då - och seger. 

Thörna ja. Han lyckades alltså med konststycken att fixa två matchstraff samtidigt. Knätacklingen på greken var rejält ful, men den dåliga stämningen tar säkert claehsshohn på sig.

Som pricken över i:et (eller som skägget på skröder som man säger i kalix), då lyckades till slut claehsshohn själv knocka nichlas torp med en knytnäve då han skulle gå emellan ett "bråk". Är det inte okej att slå tillbaka i det läget?

/Bid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0