Håve in tha city!

Och tänka sig - tre poäng! Rätt märligt, HV har gjort många riktigt bra matcher, skjutit mycket, skapat mycket, varit det klart bättre laget, men ändå inte vunnit. Så idag förlorar man skotten stort, dif skapar massa chanser, men HV gör fem mål.. Och Falk sätter dessutom två. Ibland är logiken helt.. ologisk.

* Andreas A var grym idag, det måste sägas. Och det såg ju alla. Dessutom börjar man äntligen känna igen Pettan från slutspelet. Arg, tuff i egen zon, kreativ i offensiv zon och resolut i allt han gör. Luoma har också höjt sig flera snäpp och var riktigt bra på nytt.

* Jukka! Äntligen!

* Det är nog bara att konstatera att det inte är juniorerna som skall få HV på rätt kurs igen... Det förespråkas ju från en del håll att talangerna skall spela mest, gärna i de två första kedjorna, och att "stjärnorna" skall petas. Den som har sett de senaste matcherna är nog ganska tyst om det nu. 

* Det enda jag och frix ständigt varit överens om är hur bra lubbe är. Och det har vi såklart helt rätt i. I år också.

* Johan Andersson till HV? Då var det bara Widing kvar då från min önskelista från säsongsstarten.

*HV (och domarna, harkel..) spiller iaf inga chanser att "bättra på" utvisningsstatistiken. Idag kom det åttonde matchstraffet. De andra elva lagen har 21. Ihop! Alla lag ligger på ett snitt mellan 10-16 min per match. Utom HV då som snittar nästan 23.. Och vi klagar på att det ser lojt ut...

* Nä nu orkar jag inte mer. Men 5-1. Gott så. Nu ska jag till skansen med lite tröstbananer.

/Bid.

Äntligen hockey på riktigt

Hoppas alla såg HV - Frölunda idag. Säsongens bästa hockeymatch. Till och med säsongens bästa hockeymatch totalt sett i Elitserien om man får tro Canal+. Själv har man ju inte sett alla, men kanske iaf runt 80% totalt, och det är väl bara att hålla med.

Trodde knappt att man skulle få se HV hålla i taktpinnen i något som skulle tituleras "bäst" i någon form faktiskt. Men ikväll var det Johan Holmqvist som räddade vf. Matchen bjöd på en ruskig fart, fysiskt spel, många målchanser, och fina anfall. Frölunda var bra, men HV var bättre (frånsett en bit i andra perioden) och det var också HV som skapade de främsta chanserna.

0-2 blev till 2-2 under de sista 3 minuterna. Ruskigt skönt att äntligen få se pucken i nät. Man har inte direkt blivit bortskämd med att den studsat HV:s väg framför mål under de senaste veckorna, men två mål räckte ju iaf till poäng. 46-29 i skott idag förresten, och hela ÅTTA skott på mål av Luoma och SJU av Davidsson. Båda dessa var för övrigt också riktigt bra, även om de får en del skit efter matchen av någon anledning. Luoma har spelat upp sig rejält på slutet, men får ändå kritik varje gång. Märkligt.

Bäst var ändå andrakedjan. Laine bäst på isen och även JJ fortsätter visa form. Det råder iaf ingen tvekan om att det är den kedjan som är formstarkast för dagen. Tedenby gjorde inte bort sig och visade åtminstone fin inställning i första perioden, även om hans teknik inte riktigt kommer till rätta ännu.

Riku Hahls skott i sudden, det var.. hårt.

/Bid.

A brand new andrakedja

* En långtidsskada på Björn Melin är inte direkt vad man kände att man behövde just nu.

* Johan Burlin kan nog vara seriens fulaste spelare. Efter jörgen jönsson. Ett stort grattis till den utmärkelsen.

* En kedja med Renberg - Hrdina - Staal som andraline efter jul hade smakat en en rejäl kanna julmust.

* Jämtin fick applåder av linköpingspubliken, och satt sedan större delen av tredje perioden på utvisningsbänken... Den 8 december kommer han till Jönköping.

* Tuppens FAJT värmer fortfarande. Tyvärr är det det enda som värmer. Frixen borde dessutom bli intresserad av matchvideon efter det här klippet från expressen: "Då svarade Melins klubbkompis David Fredriksson med en brutal crosschecking på Månsson strax nedanför nacken. Det fick SAIK:s Thomas Larsson att hoppa på David Fredriksson bakifrån- sedan var årets knytnävsfight i elitserien i gång"  Fredriksson var givetvis helt överlägsen även där.

* Liket Lindström fick 12 minuters istid och sköt 4 skott på mål idag (ett I mål, halleluja!) måste vara någon form av personligt HV-rekord.

* En del tycker det är tjänstefel av Kenta att inte spela med Tedenby och Ullström i en match som den ikväll. Tedenby har gjort 2 mål på 12 matcher i oskarshamn (båda i pp) och Ullström är skadad. Tjänstefel. Tjena.

* Thörna och Marttinen gillar inte varandra...

* På måndag är det dags för luleå borta. Det innebär väl att man får åka ett dygn i tåg, kliva av och upptäcka att man får köldskador bara av att se att till och med en flaska vodka kan frysa till is innan man hunnit säga skoterraggare, och avsluta med att pulsa i meterhög (eller om det var kilometerhög) snö över en förfrusen sjö dit vänliga och ytterst hjälpsamma norrlänningar har lurat oss. Jodå, jag tycker norrland är trevligt.

* HV i ett bottenmöte i omgång 25. Strålande.

* Lyckas Modig släppa in så lite som ett mål mot oss igen så lovar jag att åka upp till coop arena och spela in en ny film från omklädningsrummet med lubbe och modig och nån helt annat lirare som kan bli odödlig. jag lovar frix.

/Bid.

Av hyllningen blev bara Tuppen kvar

Efter en period tänkte jag skriva en hyllningstext. Mest till Tuppen som fullständigt pulvriserade och så smått slog huvudet av kroppen på stackarsstackars Thomas Larsson i en fajt utan handskar och utan linjemän som försökte gå emellan. Storartat.

Spelet var också helt okej. Tufft, fartfyllt, offensivt, nästan lite slutspelskänsla. PP innebar mål och helt plötsligt kändes allt som vanligt för HV igen. Som vanligt från förra säsongen. Så blev det dock inte speciellt länge. Istället blev det som vanligt, men från den här säsongen. 3-1 blev till panik och självförtroendedipp i sista och 3-3 innan 60 min var spelade. Matchen kändes som en stor jävla förlust redan där, så 3-4 i sudden var väl bara ett sätt att stryka under det.

Angell var siste man framför mål på ungefär 15 baklängesmål ikväll. Tamt.

HV har haft ett bra spelprogram nu med lag som vi borde slå. Visserligen har det blivit poäng varje gång, men det är ju själva fan att det ska behöva va så förbannat svårt att ta trepoängare. För första gången känns det faktiskt som att det ÄR klart tveksamt om HV tar sig till slutspel. Kvalserien kändes ju som ett skämt, men med det här spelet är faktiskt inte HV det minsta bättre än lagen som just nu ligger på bottenplatserna. Nu känns det som att alla kämpar, men då är självförtroendet som bortblåst istället.

Men Tuppen. So fuckin storartat.

/Bid.


JJ´s uppståndelse

In i andralinan med polarn Beech. Det var tydligen vad som krävdes för att få fart på Jonas Johansson den här säsongen. Eller kan det ha varit så att det var den lyckade dragningen med hjälp av målburen mot Luleå som fick självförtroendet att växa och JJ att våga ta för sig mer? Ibland kan det vara lite som gör skillnaden, men det var i alla fall kul att se honom ikväll. Isens bäste. Det trodde jag inte att jag skulle få skriva om honom...

Två poäng borta mot SSK får väl ändå vara godkänt. Det är tydligt att HV gått tillbaka till grunderna och det känns nästan lite som att man befinner sig mitt i försäsongen då man jobbar enkelt för att hitta sitt eget spel. Misstagen är nu minimerade, försvarsspelet prioriteras och säkerhetstänk är aktiverat. Så långt är det också bra, och kan man också koppla på ett lite frejdigare offensivt spel igen utan att tumma på grunderna så kanske avslutningen på säsongen kan bli lite mer flärdfull än inledningen trots allt.

Det är också tydligt att man nu valt att prata i positiva ord om sitt eget lag och spel. Åtminstone utåt i media, vilket givetvis är helt rätt. Självförtroende byggs inte genom att påpeka hur uselt allt är, och om det är något man är missnöjd med så behöver man heller inte dra det i direktsänd tv direkt, det kan skötas i omklädningsrummet.

Måste bara följa upp min fundering kring Jämtin vs Laumann Ylven också. Visst blev det dansken som fick se sin startplats försvinna till Jämtin idag, men ändå var det Laumann som blev målskytt... Jämtins första hemmamatch blir inte mindre intressant nu, när publikfavoriten som han petar nu också börjat göra mål...

När jag nu berömt JJ så måste jag berömma Tuppen lite också. Idag gjorde han en riktigt bra match och äntligen utnyttjar han sin fysik igen. Då hamnar han också rätt i det offensiva spelet och skapar en hel del framåt. Även Luoma var klockren på nytt men fick ju tyvärr klubban solklart fasthållen vid kvitteringen. Kuben? Utvisning? Nejdå, han måste väl ha blinkat till just under de där 10 sekunderna...

Lika kul är det dock inte att se Melin just nu. Efter ett par heta veckor verkar han ha somnat i kylskåpet igen. HV lider dock lite av att man bara har två centrar med offensiva instinkter i laget. Falk och Hagos har oftast det säkra före det osäkra och täcker puck tills de hamnar ute i sarghörnen istället för att kunna skapa något kreativt. Känns dock som att det borde kunna passa Melin att ha en tydlig roll som puckförare i en tredjekedja, om han nu bara vill.

När/(om) Hrdina och Staal kommer tillbaka så måste HV rensa lite i truppen som det känns. Eftersom fiaskot med säsongens stora mål, CHL, nu är fullbordat så finns det rimligtvis ingen som helst anledning att ha SJUTTON forwards under kontrakt. Det innebär i så fall att talangerna Tedenby, Ullström och Eriksson kommer att få vara utlånade hela säsongen, och att Hagos och Liket kommer få sitta på bänken som reserver.

Får vi möta modo i slutspelet så vet vi ju i alla fall att det räcker med att tackla bort Sundström från matchserien så vinner vi med ungefär 5-0 i snitt...

På lördag är det dags att vinna hemma igen!

/Bid.

Mästarnas nya stil

Det blev ingen uppföljning med seger direkt efter seger. Såklart. 1-1 hemma mot Luleå kan aldrig vara godkänt, men man ska också tänka på att Luleås taktik var att fimpa så mycket av fart och fläkt som möjligt. Innan matchen berättade Roger Rönnberg om bortalagets taktik, och då nämnde han inte med ett enda ord om vad hans eget lag skulle prestera med ett eget spel. Istället berättade han att man skulle göra allt för att stoppa upp farten i mittzon och att hålla nere tempot för att göra det svårt för HV. En väldigt mysig, publikfriande och utvecklande taktik kan tyckas, men så är ju inte luleå något hockeylag heller.

Taktiken lyckades Luleå dock bra med. HV hade pucken i ungefär 59 minuter av matchen, men utan att skapa speciellt många målchanser. Själva bjöd inte Luleå på någon hockey alls, och totalt sett måste Luleås insats vara blande de sämsta och mest destruktiva som skådats i Jönköping. Inte ens när de brandgula spelade i powerplay lyckades man ens få låna pucken.

Att HV ändå inte lyckas vinna matchen är givetvis ett stort misslyckande. Skärpan är från de flesta håll mycket bättre nu, men fortfarande finns en hel del mer att önska av intensiteten. Det allra störta problemet är dock att ingen går på mål. Ingen tar stryk framför målvakten, och då är det också helt omöjligt att göra mål. Att Mattias Modig, som är en av de sämre elitserieburväktarna i modern tid, lyckas rädda 37 skott och bara släpper ett i Kinnarps säger väl allt. Det beror givetvis på att han fick ta alla skott helt oskymd, och trots att han släppte returer på ALLA skott han fick emot sig så fanns inte en HV-spelare först på pucken en enda gång.

Det är lätt att säga att så länge HV skapar chanser så kommer målen. Det beror tydligen på oflyt just nu. Så är det givetvis inte. Så länge HV inte har folk på mål så kommer man inte heller göra några mål, inte på 5 säsonger om det skulle vara så. Det finns nämligen inte en enda målis över division 2 i Sverige som helt oskymd skulle släppa mer än ett mål per match.
 
Om HV däremot får in folk på mål och börjar lägga in puckar så kommer garanterat målen. Det är först då man kan börja snacka om otur och marginaler och "målen kommer om vi bara fortsätter". Nu är man bara lata och rädda, då hjälper inget puckinnehav och inga bortförklaringar i världen.

Från att ha varit ett lag i Ledin-style så är HV nu ett lag i Lindström-style. Från frän, fartfylld och orädd till något anonymt, medelmåttigt som skiter på sig när det hettar till. Gör om. Gör rätt.

Förutom att skicka folk på mål finns en detalj som måste åtgärdas redan till nästa byte. Just nu forecheckar HV genom att åka fram och markera, peta lite med klubban och sedan svänga av i en stor båge. I fortsättningen vill jag se forechecking där varje enskild spelare forcheckar och sedan fullföljer sin tackling. En back ska veta att han inte har någon tid på sig att få iväg ett uppspel. Då kommer dels uppspelen bli stressade och HV kan vinna puck (om man inte lyckas checka fast pucken direkt), och dels kommer man dra igång både det egna laget och publiken. Gör om, gör rätt. Spelare som inte vågar ta kroppskontakt kan skickas till danska ligan per omgående.

/Bid.


Vem petar Jämtin?

Nu blir det ingen Jämtin-debut för lhc ikväll, men det skall onekligen bli otroligt intressant att se vilket bemötande han får av fansen till sitt nya lag när den väl sker. Framförallt när man tänker på vems plats han kommer ta. Kanske blir det så att det är Martin Laumann Ylven som får lämna startuppställningen, och då lär vrålen från de vita lejonen inte låta vänta på sig. Laumann är stor publikfavorit och har på kort tid fått något av en kultstämpel över sig. Byt ut honom mot hela linköpings mest hatade person och det lär inte bli myspys-stämning i cloettarullen...

/Bid.

Patrik Zackrisson förresten.. Seriens just nu mest underskattade? Hade jag brytt mig ett enda öre om 3 :- så hade jag sagt att han borde vara given i nästa trupp.

Nu skäms jag igen

HV:s insats mot Bern var visserligen pinsam värre, men det toppas direkt av klubbens egna "fans" som nu tydligen gett sig på Fredrik Stillman. Klipper och klistrar från sportbladet:

"Sportchefen Fredrik Stillman var på plats i Ängelholm och dementerade effektivt alla rykten att han skulle ha gått under jorden efter hot från HV-fansen, sedan Andreas Jämtin valt Linköping före HV.

- Men det har jag som synes inte gjort. Men jag har fått en hel del sms och mail där folk meddelat hur oduglig jag är."

Nötter! Förklara gärna vad Stillman borde göra. Att jämtinråttan bjuder ut sig själv till lhc får stå för honom, att Stillman inte erbjuder Jämtin en plats i förstakedjan och ett överbetalt kontrakt är snarare ett sundhetstecken. Hur jävla långt från civilisationen befinner sig folk? Alla kan väl inte bo i skogarna i norrland?

I övrigt så hyllas HV igen efter 2-1 borta mot Rögle. Visst, en bra genomförd match, men å andra sidan är inte en uddamålsseger mot ett Rögle utan Kenny något att dra för stora växlar av. Det där var helt enkelt en match som HV ska vinna. Att dessutom hylla någon för att man faktiskt kämpar känns också lite märkligt. Borde inte det vara en självklarhet? Ett steg i rätt riktning var det dock.

De tre poängen kan dock långt långt ifrån väga upp misslyckandet med säsongens stora mål. HV hade chansen att sätta sig själva på europakarten rejält när man fick en drömlottning i CHL, men det nonchalerar man helt bort och sumpar. Att en uddamålsvinst mot ett skadedrabbat rögle skulle väga upp det är inte bara mil, utan ljusår ifrån sanningen. Det borttappade förtroendet är betydligt svårare än så att återskapa.

Nu krävs det att HV visar upp samma inställning i flera matcher på raken. Tidigare under säsongen har man lyckats prestera lika bra, för att sedan återigen känna sig nöjda och bli sitt nonchalanta jag. luleå hemma är nästa uppgift och då ska det också bli seger. Lubbe har visserligen som väntat lyft laget som pulsar till träningarna, men i Jönköping ska de inte kunna hämta ett skit.

Är det mer än lubbe som fått luleå att "tända till" förresten? v kanske varit där och rattat några spakar igen.

/Bid.


Inget mer krig

Iaf inte mellan Jämtin vs Modo. Jämtin var en av grundpelarna till att hockeykriget startade upp i somras, men nu finns han inte i mina ögon längre. Andreas Jämtin valde att spela för jordens äckligaste klubb, linköpings hc, när han nu kommer till Sverige igen. HV ville ha honom. Han fick ett bud. lhc är våra värsta rivaler. Han väljer lhc.

Frix har haft rätt hela tiden. Jämtin är en råtta av största mått.

Nu lär det dock vara så att HV inte erbjudit ett alltför fett kontrakt till Jämtin (men inte fan ska han välja lhc för det). HV lär istället vara inställda på att försöka skapa utrymme för att ta in en back efter det katastrofala försvarsspelet hittills under säsongen. Lasse Kukkonen är ett hett alternativ, men frågan är om det finns resurser.

Känns annars som att det är dags för förändringar om den/de närmsta veckan/veckorna fortsätter likadant. Våra breddspelare har visserligen inte kravet på sig att producera, men de har samtidigt inte bidragit med varken defensivt bra arbete, energi eller brutalitet heller.

Just brutalitet är något jag kan sakna lite i år. Ingen är rädd för att pissa på HV längre. Det är fritt fram att köra över vem som helst, eftersom det knappt finns någon i HV som vågar ta striden. När vi nu spelat bort oss från CHL så behövs inte en överbred forwardsuppsättning längre. Hitta lösningar för att få "slippa" blyga spelare som JJ, Hagos och Lindström, ta in en powerforward som kan se till att det smäller i sargerna och som kan stå upp för laget när det behövs (och se gärna till att Tuppen tar samma roll istället för att glida omkring). Ullström klarar rollen som fjärdecenter tills Hrdina är tillbaka och dessutom finns både Tedenby och Henrik Eriksson för att avlasta.

Backsidan är också ett kapitel i sig. Tyvärr är det ju lagets mest välbetalde back som också är den sämste, så det lär bli väldigt dyrt att göra sig av med just Luoma för att få in något nytt. Men en förstärkning där kan alltså vara på gång, även om det kan innebära kedjeeffekter för att fixa löneutrymme. Lite brutalitet hade ju inte skadat på backsidan heller om man får välja.

/Bid.

HV slipper Kenny

En dag för många många år sedan skulle familjen Jönsson måla stugan röd. Men det gick inte helt som planerat. Jörgen doppade håret i färgburken och Kenny slant i med ansiktet. Det är dock en helt annan historia. Däremot så kommer den sistnämnde av de två i alla fall missa matchen mot Håve på lördag, och nog känns det som att de numera tama blå tjurarna kan behöva all hjälp de kan få.

Kenny klev hur som helst av isen med en befarad hjärnskakning ikväll, och eftersom det räcker med att någon inne i arenan ens viskar ordet "hjärnskakning" för att man automatiskt skall få sitta vid sidan av i en vecka så kommer naturligtvis inte Kenny att spela. Men specialregler har ju iofs gällt för de målande bröderna jönsson tidigare...

/Bid.


Så otroligt pinsamt

Jag vet inte om jag nångonsin har skämts för HV innan, men ikväll gör jag faktiskt det. Efter lite välbehövlig vila och flera nyckelspelare tillbaka från skador skulle man spela den viktigaste matchen på år och dagar. I Schweiz. Mot Bern. En semifinal i Champions League och många sköna millar stod på spel. Viasat Sport höjer upp det till en "landskamp" - Sverige mot Schweiz. Ingen som helst risk för taskig inställning alltså. Eh.

7 insläppta mål, de flesta efter rena bjudningar av diverse olika välavlönade glidare. 4 (FYRA!!) mål i röven i eget powerplay, vilket måste vara någon form av världsrekord. En minut i spel 5 mot 3 utan att ens komma in i offensiv zon. 13 skott totalt framåt.

Många bjöd på misstag som inte ens ses i kalix ishall när b-juniorerna har en bakisfylld söndagsträning, och de enda som inte var usla var de som var totalt osynliga. De gjorde iaf inte bort sig. Men i själva verket vet jag inte om det är bättre att spela så blygt att man inte vågar synas (med risken att göra fel) än att faktiskt försöka, men misslyckas. Därför vet jag inte om J Johansson, Fredriksson, Önerud, Grillfors mfl var ett jävla skit bättre än tex Mikko Luoma som nu till och med jag måste erkänna är en total katastrof. Dessutom var han precis lika dålig i det finska landslaget som han varit hela hösten i HV, och ikväll blev han dessutom hånad och utbuad till och med av tv-referenterna.

Hade det varit 3 poäng i en elitseriematch det spelades om är det en sak, men nu är det ett CHL som vi inte vet när HV kommer till igen. Det här var ett guldläge att komma in i den här jävla säsongen på allvar, nu blev det precis tvärtom. Ge mig sommar, någon.

/Bid.

En pinne mot Brynäs

Skönt med uppehåll nu minst sagt när HV har fler spelare på frånvarolistan än på isen. I matchen mot brynäs var även Jukka borta, och då faller ganska mycket.

Ullström, Önerud och Torp spelade från start och André, Jimmy Andersson och Henke Eriksson stt på bänken. Ullström vill jag se spela samma spel som i borås för att på allvar kunna utmana om en plats i fortsättningen, Önerud tar för sig riktigt bra nu och Torps positionsspel kommer allt mer.

Hur som helst, fyra poäng på två matcher är egentligen mer än vad HV förtjänat, men det är ändå frustrerande att inte kunna lyfta från den där jävla åttondeplatsen. Med fler matcher spelade än övriga dessutom...

Mikko Luoma. Efter matchen igår kan inte ens jag försvara honom. Hans sanslöst sjuka misstag gav brynäs extrapoängen, i övrigt gjorde han en bra match.

Johan Davidsson. Ett nästan lika sjukt misstag bjöd på kvitteringen och han var inte ens bra i övrigt. Välbehövd vila.

SVT Sport fortsatte att ta Tre Kronors parti fullt ut och hängde ut Davidsson med orden "Han tackade nej till landslaget på grund av både skada och sjukdom - men titta! Ikväll spelade han och gjorde till och med poäng för sitt HV mot Brynäs. Klubblaget går bra, men inte landslaget alltså" Märkligt nog hade man dock faktiskt bemödat sig med att låta Davidsson själv kommentera och förklara hur det låg till. Hockeybråket är alltså inte löst, om nu någon trodde det.

Nu är det alltså landslagsuppehåll och jag hoppas innerligt att Tre Kronor blir utspelade, nedslagna och pissade på av Finland. Luoma får dessutom gärna sätta ett par baljor, och Bengan får gärna stå efteråt och gråta om att förlusten berodde på att hela hans planering förstördes när han inte fick slita sönder Davidsson. Heja!

/Bid.

Förresten, Wernblom slutar med hockeyn. Pang bom bara. Är inte det lite... konstigt?

Sista innan uppehållet

Brynäs har sex raka torskar. Det kommer givetvis en seger väldigt snart. Förhoppningsvis inte imorgon.

HV:s skadelista är däremot fortfarande vansinnig. Senast visade man att det går att plocka in juniorer och fylla ut med, om man samtidigt spelat ett betydligt enklare och rakare spel. Tre poäng blev det, och inställningsmässigt var det givetvis också väldigt bra. Spelmässigt var det dock sämre, med undantag för de första 5 minuterna och 5 minuter i mitten av tredje. Färjestad spelade långa stunder ut HV hemma i Kinnarps annars, och ett sådant spel håller givetvis inte i längden, även om vi nu lyckades kämpa till oss segern i just den matchen.

Mikko Luoma har fått otroligt mycket skit efter några mindre goda insatser. Och då snackar vi inte mindre goda matcher, utan mindre goda passningar. En tappad puck förstör betyget för en hel match, men man bör också tänka på att Luoma är en spelande back som vill hitta kreativa lösningar varje gång han har pucken. Ibland blir det fel, men vilket spel skulle HV få med sex stycken Grillfors på backplatserna? Spelare som enbart minimerar misstag, men heller inte tar några risker? Luoma är en av de som SKA hålla i pucken, transportera och leverera när han har den, och givetvis blir det fel ibland. Det känns också som att han har straffats väldigt hårt med baklängesmål just på sina misstag i år. Sen att han är stor och ser sävlig ut hör inte hit.

Varför kritiseras inte juniorerna/Angell/Puistola med flera på samma sätt efter enskilda misstag? Har man samma synsätt som i Luoma-fallet bör man väl anse att Tedenby, Angell och Puistola ska bänkas efter senaste matchen tex.

Luoma är iaf tillbaka till matchen mot Brynäs, och därmed kan HV gå på sex backar igen. Enormt plus givetvis. Torp var okej senast och får fortsätta, och breddvärvningen Laitinen tar sjätteplatsen. Stabilt.

Med den långa frånvarolistan blir det givetvis tufft med bortamatch mot ett Brynäs som rent logiskt egentligen borde vinna nu. Kan man kämpa och ha lite marginaler med sig igen så kan det dock gå. Vore skönt att ta uppehåll med två raka segrar och sedan få tillbaka lite spelare utvilade och spelklara.

Landslagsbråket. Sverige blir alltså det enda landet i CHL som väljer att inte skona de inhemska lagen som deltar i Champions League. Så otroligt lågt agerat av Bengt-Åke. Tack så jävla mycket då. Men Karjala är väl viktigare för svensk ishockey. Jag har supportat Tre Kronor för sista gången.

/Bid.

En Lahti utan självförtroende

Att Robert Lahti vanligtvis åker runt på isen med ett kroppsspråk som mer liknar en säck vetemjöl som just rest sig efter att ha voltat ett par varv för mycket i pulkabacken, än en man som får en adrenalinkick av sitt jobb är ju uppenbart för alla. Tydligen tycker han att samtliga hockeyspelare också borde visa upp samma likgiltighet när man spelar i en kokande arena och slåss om poäng. Vet inte hur man annars ska tolka det faktum att Lahti inte accepterar ett enda jävla knyst från spelare/ledare som kan tas som kritik. Har du något att invända mot vad allsmäktige Lahti gör så åker du ut helt enkelt.

I Modos senaste match (ja jag får väl skriva om det själv då) lyckades han alltså plocka ut HELA förstakedjan med Sundström, Skrödde och Zuccan för att de pratat. Sundström fick 10 min, Skröder matchstraff och Zuccan 10 min, allt under den tredje perioden. När sedan tränare Rindell ville prata med Lahti så blev han nobbad med orden "försvinn härifrån". Synd att inte Lathi är fotbollsdomare, då skulle jag gärna skicka ut honom till en match i Premier League. Han skulle gråta sig av planen.

Är man domare måste man väl åtminstone kunna ta en reaktion från spelare mitt under brinnande match. I den här matchen var Lahtis toleransnivå lika med noll och det är ju bara pinsamt att se vilket allvar Lahti tar sig själv på. Kan inte tolka hans oförmåga att ta kritik på något annat sätt än att självförtroendet är i bott och att han ser utvisningarna som sitt enda sätt av hävda sig på.

Ser domarkåren som ett stort problem i hockeysverige. Ska vi utveckla Elitserien så krävs domare som kan hålla en vettig nivå på matcherna. Få bort spelförstörelse utan att ta bort intensiteten och det fysiska spelet. Idag förekommer varken tackling, och snart heller inte känslor om Lahti får bestämma. Nu snackas det dessutom om tvådomarsystem - vi har ju fan inte kapabla domare som räcker för att fylla en vanlig serieomgång som det är nu ens!

/Bid.

RSS 2.0