Fart och fläkt igen

6-3 och tre poäng mot SSK. Det skönaste var dock att spelet var tillbaka igen. Intensiteten, farten och till viss del också tacklingarna. De sista 30 minuterna av matchen var inte bara utklassning, utan mosning och skrotning av stackars Södetälje.
 
Kris Beech. Jag har skrivit upp honom redan tidigare, även om han fått en del kritik (konstigt nog). Idag gör han tre mål själv, och visar dessutom grym speluppfattning i sitt passningsspel. Att han också är en spelare som spelar fysiskt och inte är rätt att ta sig in framför mål är ju inte direkt illa heller. Idag var dessutom både Laine och Melin lysande, och hela den kedjan fungerade perfekt. MoDo är förvarnade, frix! Tänk också på att Thörnberg verkar vara tillbaka i fjolårsform.

Mindre bra var Petraseks agerande vid andra målet. Maken till felbeslut har jag sällan sett. Grillen och Falk vid första målet var inte direkt heller klockrena. Länge såg det ut som att det skulle bli ytterligare en match där HV missade massa chanser (ett öppet mål, tre i stolparna osv.) men lyckligtvis blev alltså misstagen inte avgörande.

Önerud kom in mitt i matchen och spelade till sig en startplats i nästa match. Garanterat. Hagos kom också in som center då Falk blev ytter, i hans fall är det nog back till bänk nästa gång. Ser helst en tredjekedja med Önerud, Falk och Tuppen mot modo.

Det pratades om Alfs tackling på Pelle G i Canal+ också. Enligt Calle och Arto där måste man vara beredd på att bli tacklad och Pelle får därmed skylla sig själv. I mina ögon är det dock fortfarnade lika fegt och stinkande att man HOPPAR in en tackling och sätter en armbåge i huvudet på någon. Om Pelle är beredd eller inte spelar väl ingen som helst roll för vad Hedström faktiskt gjorde?

Däremot verkar ju domarnivån på vanliga tacklingar, och även hantering av klubban vara på en så otroligt låg nivå att man nästan blir mörkrädd. Idag var det utvisningar för båda lagen som knappt ens gick att uppfatta trots mängder av repriser i olika vinklar. En liten uppmaning bara till alla domare.. ni MÅSTE inte nödvändigtvid hitta ett visst antal utvisningar i varje match, är det är snäll och ren match så hitta för fan inte egna utvisningar för att ha något att göra! Att Beech dessutom fick 12 min för "tacklingen" i slutet på första vet man ju knappt om man ska skratta eller gråta åt.

Nu väntar krigsmatch mot Modo på lördag, och det ryktas från snöbergen i norr att övikarna redan är livrädda för att åka till Jönköping. Den ende som ser fram emot matchen är tydligen Skrödde som såklart längtar tillbaka. 3-5 hemma mot LHC idag för moddarna förresten, med lite tur kanske de kan hålla nere siffrorna på lördag också.

/Bid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0