Äntligen hockey på riktigt

Hoppas alla såg HV - Frölunda idag. Säsongens bästa hockeymatch. Till och med säsongens bästa hockeymatch totalt sett i Elitserien om man får tro Canal+. Själv har man ju inte sett alla, men kanske iaf runt 80% totalt, och det är väl bara att hålla med.

Trodde knappt att man skulle få se HV hålla i taktpinnen i något som skulle tituleras "bäst" i någon form faktiskt. Men ikväll var det Johan Holmqvist som räddade vf. Matchen bjöd på en ruskig fart, fysiskt spel, många målchanser, och fina anfall. Frölunda var bra, men HV var bättre (frånsett en bit i andra perioden) och det var också HV som skapade de främsta chanserna.

0-2 blev till 2-2 under de sista 3 minuterna. Ruskigt skönt att äntligen få se pucken i nät. Man har inte direkt blivit bortskämd med att den studsat HV:s väg framför mål under de senaste veckorna, men två mål räckte ju iaf till poäng. 46-29 i skott idag förresten, och hela ÅTTA skott på mål av Luoma och SJU av Davidsson. Båda dessa var för övrigt också riktigt bra, även om de får en del skit efter matchen av någon anledning. Luoma har spelat upp sig rejält på slutet, men får ändå kritik varje gång. Märkligt.

Bäst var ändå andrakedjan. Laine bäst på isen och även JJ fortsätter visa form. Det råder iaf ingen tvekan om att det är den kedjan som är formstarkast för dagen. Tedenby gjorde inte bort sig och visade åtminstone fin inställning i första perioden, även om hans teknik inte riktigt kommer till rätta ännu.

Riku Hahls skott i sudden, det var.. hårt.