Sista innan uppehållet

Brynäs har sex raka torskar. Det kommer givetvis en seger väldigt snart. Förhoppningsvis inte imorgon.

HV:s skadelista är däremot fortfarande vansinnig. Senast visade man att det går att plocka in juniorer och fylla ut med, om man samtidigt spelat ett betydligt enklare och rakare spel. Tre poäng blev det, och inställningsmässigt var det givetvis också väldigt bra. Spelmässigt var det dock sämre, med undantag för de första 5 minuterna och 5 minuter i mitten av tredje. Färjestad spelade långa stunder ut HV hemma i Kinnarps annars, och ett sådant spel håller givetvis inte i längden, även om vi nu lyckades kämpa till oss segern i just den matchen.

Mikko Luoma har fått otroligt mycket skit efter några mindre goda insatser. Och då snackar vi inte mindre goda matcher, utan mindre goda passningar. En tappad puck förstör betyget för en hel match, men man bör också tänka på att Luoma är en spelande back som vill hitta kreativa lösningar varje gång han har pucken. Ibland blir det fel, men vilket spel skulle HV få med sex stycken Grillfors på backplatserna? Spelare som enbart minimerar misstag, men heller inte tar några risker? Luoma är en av de som SKA hålla i pucken, transportera och leverera när han har den, och givetvis blir det fel ibland. Det känns också som att han har straffats väldigt hårt med baklängesmål just på sina misstag i år. Sen att han är stor och ser sävlig ut hör inte hit.

Varför kritiseras inte juniorerna/Angell/Puistola med flera på samma sätt efter enskilda misstag? Har man samma synsätt som i Luoma-fallet bör man väl anse att Tedenby, Angell och Puistola ska bänkas efter senaste matchen tex.

Luoma är iaf tillbaka till matchen mot Brynäs, och därmed kan HV gå på sex backar igen. Enormt plus givetvis. Torp var okej senast och får fortsätta, och breddvärvningen Laitinen tar sjätteplatsen. Stabilt.

Med den långa frånvarolistan blir det givetvis tufft med bortamatch mot ett Brynäs som rent logiskt egentligen borde vinna nu. Kan man kämpa och ha lite marginaler med sig igen så kan det dock gå. Vore skönt att ta uppehåll med två raka segrar och sedan få tillbaka lite spelare utvilade och spelklara.

Landslagsbråket. Sverige blir alltså det enda landet i CHL som väljer att inte skona de inhemska lagen som deltar i Champions League. Så otroligt lågt agerat av Bengt-Åke. Tack så jävla mycket då. Men Karjala är väl viktigare för svensk ishockey. Jag har supportat Tre Kronor för sista gången.

/Bid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0