Inget mer krig

Iaf inte mellan Jämtin vs Modo. Jämtin var en av grundpelarna till att hockeykriget startade upp i somras, men nu finns han inte i mina ögon längre. Andreas Jämtin valde att spela för jordens äckligaste klubb, linköpings hc, när han nu kommer till Sverige igen. HV ville ha honom. Han fick ett bud. lhc är våra värsta rivaler. Han väljer lhc.

Frix har haft rätt hela tiden. Jämtin är en råtta av största mått.

Nu lär det dock vara så att HV inte erbjudit ett alltför fett kontrakt till Jämtin (men inte fan ska han välja lhc för det). HV lär istället vara inställda på att försöka skapa utrymme för att ta in en back efter det katastrofala försvarsspelet hittills under säsongen. Lasse Kukkonen är ett hett alternativ, men frågan är om det finns resurser.

Känns annars som att det är dags för förändringar om den/de närmsta veckan/veckorna fortsätter likadant. Våra breddspelare har visserligen inte kravet på sig att producera, men de har samtidigt inte bidragit med varken defensivt bra arbete, energi eller brutalitet heller.

Just brutalitet är något jag kan sakna lite i år. Ingen är rädd för att pissa på HV längre. Det är fritt fram att köra över vem som helst, eftersom det knappt finns någon i HV som vågar ta striden. När vi nu spelat bort oss från CHL så behövs inte en överbred forwardsuppsättning längre. Hitta lösningar för att få "slippa" blyga spelare som JJ, Hagos och Lindström, ta in en powerforward som kan se till att det smäller i sargerna och som kan stå upp för laget när det behövs (och se gärna till att Tuppen tar samma roll istället för att glida omkring). Ullström klarar rollen som fjärdecenter tills Hrdina är tillbaka och dessutom finns både Tedenby och Henrik Eriksson för att avlasta.

Backsidan är också ett kapitel i sig. Tyvärr är det ju lagets mest välbetalde back som också är den sämste, så det lär bli väldigt dyrt att göra sig av med just Luoma för att få in något nytt. Men en förstärkning där kan alltså vara på gång, även om det kan innebära kedjeeffekter för att fixa löneutrymme. Lite brutalitet hade ju inte skadat på backsidan heller om man får välja.

/Bid.

Kommentarer
Postat av: lagge

helt rätt jag i fråga satte ek på ex men han säger så här

Enligt sin agent fick Andreas Jämtin lika mycket pengar av båda klubbarna. men men sätt in en bastant back i stället

2008-11-14 @ 19:50:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0