En Lahti utan självförtroende

Att Robert Lahti vanligtvis åker runt på isen med ett kroppsspråk som mer liknar en säck vetemjöl som just rest sig efter att ha voltat ett par varv för mycket i pulkabacken, än en man som får en adrenalinkick av sitt jobb är ju uppenbart för alla. Tydligen tycker han att samtliga hockeyspelare också borde visa upp samma likgiltighet när man spelar i en kokande arena och slåss om poäng. Vet inte hur man annars ska tolka det faktum att Lahti inte accepterar ett enda jävla knyst från spelare/ledare som kan tas som kritik. Har du något att invända mot vad allsmäktige Lahti gör så åker du ut helt enkelt.

I Modos senaste match (ja jag får väl skriva om det själv då) lyckades han alltså plocka ut HELA förstakedjan med Sundström, Skrödde och Zuccan för att de pratat. Sundström fick 10 min, Skröder matchstraff och Zuccan 10 min, allt under den tredje perioden. När sedan tränare Rindell ville prata med Lahti så blev han nobbad med orden "försvinn härifrån". Synd att inte Lathi är fotbollsdomare, då skulle jag gärna skicka ut honom till en match i Premier League. Han skulle gråta sig av planen.

Är man domare måste man väl åtminstone kunna ta en reaktion från spelare mitt under brinnande match. I den här matchen var Lahtis toleransnivå lika med noll och det är ju bara pinsamt att se vilket allvar Lahti tar sig själv på. Kan inte tolka hans oförmåga att ta kritik på något annat sätt än att självförtroendet är i bott och att han ser utvisningarna som sitt enda sätt av hävda sig på.

Ser domarkåren som ett stort problem i hockeysverige. Ska vi utveckla Elitserien så krävs domare som kan hålla en vettig nivå på matcherna. Få bort spelförstörelse utan att ta bort intensiteten och det fysiska spelet. Idag förekommer varken tackling, och snart heller inte känslor om Lahti får bestämma. Nu snackas det dessutom om tvådomarsystem - vi har ju fan inte kapabla domare som räcker för att fylla en vanlig serieomgång som det är nu ens!

/Bid.

Kommentarer
Postat av: Lasse

Det är helt rätt det du skriver. Någon form av kritik må dom kunna ta. Det är ju horribelt annars. Och just Lahti är ju välkänd för detta. Undrar om han har barn...? Stackars...Hosta på honom bara...

2008-11-04 @ 08:53:15
URL: http://battrehockey.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0