Snäll-Johan goes slaggis-Davidsson

Fjärde raka trean idag. Sveriges bästa lag var det ja. Nu var det match ända in i kaklet, men utan ett par oändligt långa 5 mot 3-lägen för Brynäs så hade detta bara blivit en lugn och behaglig promenadseger.

Det mest förvånande i matchen var väl annars att Johan Davidsson hamnade i fajt. Jag måste skriva det igen. Johan Davidsson i slagsmål! Jag tror bara att mannen som fick totalt 2 utvisningsminuter på hela säsongen 04/05 har puffat på någon annan en gång tidigare, och det var när han försvarade Tedenby ifjol. Årets skräll måste det iaf vara.

Kenta slutar och HV byter tränare efter säsongen. Spekulationerna är givetvis igång och namedropingen är i full gång. Som vanligt är det inga större problem att såga de flesta alternativen, och de som känns riktigt heta är ytterst få. Börjar med de som kommit upp som INTE kan bli aktella i min värld.

Johan Tornberg. Eller Töntberg som hans korrekta namn är. Gullig på tv men att han skall leda ett gäng världsstjärnor är emot naturlagarna. Vad har han gjort ens? Sagt upp sig från Västerås? Gjort ett mål i en VM-final? En fjant som kan bli videogranskare. Max.

Niklas Wikegård. Samma fenomen som Töntberg. Aldrig gjort något mer än att vara en rolig prick i tv. Vore en populistisk lösning, men sportsligt korkad.

Leif Boork. Någon nämnde namnet. Boork kommer givetvis aldrig ens att bli aktuell för HV, som jag åtminstone inbillar mig är en förening med viss framåtanda.

Harri Rindell. Får snart sparken visserligen, men har inte heller han visat något som gör att man ser honom som en ledare för ett topplag. Okej i Mora, men oerhört tam. Går iofs i linje med HV:s lugna och försynta tränarkultur, men nejtack.

Kari Eloranta. Den gamle hjälten skulle man visserligen vilja se lyckas, men håller han för ett topplag i elitserien? Meriter från utomlands, men spelade ur mora.

Alla som har något med Värmland att göra. Förklaring överflödig.

Just nu känns bara två namn valbara. Pär Mårts och Janne Karlsson.

Mårts hade gärna fått förlängt redan förra gången för mig. En man jag respekterar oerhört mycket, och alla som har träffat honom förstår varför. Mårts är alltid välkommen tillbaka, även om det känns en aning tveksamt att ta tillbaka någon man valt bort för några säsonger sedan.

Janne Karlsson. För bra för att vara andretränare och borde vilja leda ett lag på egen hand igen. Koppling till HV sedan tidigare och har lyckats bra i både VF och LHC och landslaget. Känns klart hetast just nu, om det går att få loss honom.

För övrigt har Skrödde gjort mål idag. Thörna har gjort hattrick och snart börjar andra matchen i JVM - det enda landslag man kan bry sig om. Då får man ju också se Wikegård in action. I sin rätta roll.

/Bid.

B Kronor

* Läste att Mattias Modig gjort bort sig i landslaget med en hög puckar insläppa på till och med mindre tid än Andreas Jämtins snitt-istid i LHC. Jag vet inte om jag fullständigt missuppfattat allt med själva idén med landslag, men är det inte de BÄSTA spelarna på varje position som ska vara uttagna och spela..?

* Först Jämtin till LHC och nu är Lance Ward på gång till Luleå. Det blir ju värre och värre, Lance i motståndarlaget skulle kännas otroligt avigt. Men grattis Luleå i så fall, blir det slutspel blir han viktig.

* Krizan sparkas och ingen är väl förvånad. Det sägs att han gjort sig totalt omöjlig i klubben och jag utgår ifrån att Frix väldigt snart avslöjar precis allt om den där soppan. Nu får iaf äntligen Zajjan chansen att briljera. Det borde väl också betyda att Modo blir ett bättre grundserielag, men ett sämre slutspelslag.

* HV är seriens bästa lag just nu? Givetvis.

* Stanna eller gå för Kenta? Känns som att det mycket väl kan bli Lugano nästa år, och då har HV en riktigt knixig situation att ta tag i, kandidater i kenta-klass vimlar det ju inte direkt om.

* Sverige spelar mot Finland i nån träningsturnering och SVT sänder direkt med flera experter i studion. Oavgjort efter både full tid och förlängning, men inför straffarna bryter man sändningen och hänvisar istället till en WEBSÄNDING där man inte ens kommer in. Kan vara årets största kalkon.

* Wikegård hann tydligen iaf säga att Bengan borde sparkas. Äntligen något vettigt.

* Skit i Tre Kronor - snart börjar JVM! Årets höjdpunkt när det gäller landslagshockey. HV har givetvis en hög spelare med och det ska bli ett sant nöje att se dem briljera. Sen får väl Virre Hedman hålla sig undan så gott det går.

* Biljetterna till det kommande (?) derbyt mellan Djurgården och AIK i kvalserien är redan släppta. Även om jag skiter helt i lagen så känns det som en match man inte får missa. Förhoppningsvis blir det dessutom en helt avgörande match i en fullsatt och galet kokande Globen.

* Cristiano Ronaldo blev skadad under en match för några veckor sedan. Han försökte fortsätta spela, men han landade tydligen så illa av filmningen att han inte kunde fortsätta. United var i anfall i en 0-0-match där man vildsint jagade kvittering under sista kvarten när Ron bestämde sig för att han nog behövde byta. Passningen kom till Ron och han hade enkelt kunnat rulla vidare till en lagkamrat för att fortsätta anfallet där United fyllde på med i princip hela laget. Istället valde han att ta bollen, vända sig om och tåpajja ut den över sidlinjen, för att sedan springa rakt ut i omklädningsrummet och tvinga fram ett byte. Vilken lagspelare. Kan ingen döpa om klubben till Manchester Ronaldo och sälja alla spelare som visar något som är i närheten av lag/klubbkänsla? Jag börjar tröttna.

* HV behöver en goalie i någon månad. Krizan, någon?

/Bid.

Jesse den forne glidarkungen

Frix, jag är hemskt ledsen! Saxat från hockeysverige:

"Jesse Niinimäki ger upp

Jesse Niinimäki, den dubbla Luleåfloppen har uppenbarligen tröttnat på att ratas.

Efter att ha sparkats av Luleå ifjol och därefter misslyckats i både Davos och Lukko Rauma har han fortsatt gå tungt den här säsongen. När han var nere i Slovenien och spelade för Ljubljana blev det bara två poäng på åtta matcher innan han försvann även därifrån. Nu har han hittat en nivå han räknar med ska passa - ett lag på undre halvan av den finska andraligan."

NBS vs JämtanSnor kollaget från annars så iskalla expressen. En bild att minnas.

Adde Jämtin, Adde Jämtin, Adde Adde Adde Jämtiiiin

Nej jag skojar givetvis bara, inga hyllningsramsor till gnagarn. Men HV - LHC igår var ju givetvis mer en match mellan NBS och Jämtin. Tycker att NBS valde rätt väg med sina banderoller, att Andreas svek oss och att det är det här han blir ihågkommen för är rätt att trycka fram.

Jämtin är givetvis aldrig mer välkommen till HV.

Behövde alltså inte skämmas för HV-supportrarna igår, men det dröjde ändå inte länge. Idag har det tydligen kommit upp en "protestlista" mot Yared Hagos och att han har en plats i laget. Bland det mest patetiska jag sett. Ska supportrarna skicka listor till Stillman och Kenta nu, på spelare som man anser borde få något mer eller något mindre istid? HV har fyra centrar hela och friska, och Hagos är placerad som fjärdecenter med istid på ca 5 min per match. När/Om Hrdina är tillbaka lär inte Hagos platsa längre. Jag tror faktiskt att Kenta klarar av det där.

Ska man bli av med honom måste också någon klubb ta över hans kontrakt om HV ska slippa lönen och ev kunna ta in någon annan. En utlåning till Allsvenskan skulle givetvis bara sänka hans självförtroende ännu mer. "Hejdå, Oskarshamn ligger ditåt kom tillbaka när du är vass". "Hej jag heter Yared, jag är den förste senioren på 10 år som blir utlånad till Allsvenskan bara för att jag är så kass i Elitserien".

Skämmas får man också göra när supportrar tar ut sin frustration över Lathi genom att spotta på Brynäs spelare. Hur jävla dum får man bli? Att protestera mot Lathi och skapa rubriker genom det har jag inget emot, men nu framstår ju NBS som ett blåst jävla pack när man är arga på domaren och väljer att spotta på.. bortaspelarna..? Snacka om att vända rubrikerna emot sig på sämsta tänkbara sätt.

En sak var dock bra med att det blev rubriker om slipshuliganerna på sittplats. Expressen listade andra stökigheter i Kinnarps och beskrev bland annat att supportrarna spårade ur fullständigt när Alf Hedström tacklade Pelle G i höstas. De berättar att en halsduk kom in på isen från den upprörda publiken. Herregud. Ren tur att ingen blev riktigt allvarligt skadad alltså. Vilka hiskeliga kravaller NBS kan ställa till med.

/Bid.

Lahti igen

Petrasek får just nu MATCHSTRAFF för att han skriker "man får väl dela ut en jävla tackling iaf?" efter att ha fått en två i sudden. Jag behöver väl inte ens säga att Thörnberg då redan innan fått 10 min för att ha råkat öppna käften. Helt fantastiskt sjukt hur mycket en domare kan tåla att höra. Hur fan kan han ens vara kvalificerad att döma i elitserien?

Davidsson efter matchen: "Vi är ruskigt missnöjda med Lahti idag, men han gör sitt bästa".

Ja, det är nog tyvärr sant. Lahti är inte bättre än så här ens när han är på topp. Tyvärr finns det ju ingen domarbas som väljer ut vilka som är bra nog, utan den som vill får väl döma. Det är det enda sättet jag kan tolka det på.

/Bid.

RSS 2.0