LOGIKEN I ATT MATTIAS KARLSSON SPELAR?

Det har skrivits spaltmeter om det orättvisa i att Kris Beech inte blev utvisad då han hakade Magnus Pääjärvis klubba i kvart 1. Det har skrivits spaltmeter om det orättvisa i att Daniel Grillfors inte blev utvisad för hög klubba mot Pääjärvi i kvart 2. Det har skrivits spaltmeter om Fredrik Norrenas matchstraff och avstängning i LHC. Däremot knäpptyst om Mattias Karlssons armbåge mot Adam Almquist. Mycket märkligt med tanke på att det är normalfallet borde vara den situationen som anses farligast.

Nu är jag glad att HV inte håller på med anmälningar i efterhand eller att gråta ut i pressen likt andra lag. Att media valt att fokusera helt på Timrås väl och ve i den här kvartsfinalen är också tydligt. Men liknande tacklingar har gett längre avstängningar förut, och vad händer till exempel om Mattias Karlsson är den som avgör match 3 eller 4 nu? Får vi se långa artiklar i Expressen om hur orättvist mot HV det är att en spelare som borde vara avstängd avgör? Får vi höra att domarna avgjort kvartsfinalen genom att inte stänga av Karlsson? Givetvis inte. Och jag hoppas det inte. Men så oerhört snedvriden mediarapporteringen av den här kvartsfinalserien blivit på grund av inkompetenta journalister så kan man ju för sig själv bara konstatera att Karlsson givetvis borde varit avstängd.

Beror den uteblivna avstängningen på att Almquist klarade sig förhållandevis bra från tacklingen? Hade Karlsson blivit avstängd om Almquist sett ut som Jens Karlsson efteråt? Förmodligen. Det säger väl också en om hur bedömningarna sker i svensk ishockey. Det skulle om inte annat åtminstone vara intressant att höra resnonemanget från ansvariga som lett fram till att Karlsson INTE blir avstängd. Någon form av motivering för att det inte var en farlig tackling bör ju uppenbarligen finnas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0