Snäll-Johan goes slaggis-Davidsson

Fjärde raka trean idag. Sveriges bästa lag var det ja. Nu var det match ända in i kaklet, men utan ett par oändligt långa 5 mot 3-lägen för Brynäs så hade detta bara blivit en lugn och behaglig promenadseger.

Det mest förvånande i matchen var väl annars att Johan Davidsson hamnade i fajt. Jag måste skriva det igen. Johan Davidsson i slagsmål! Jag tror bara att mannen som fick totalt 2 utvisningsminuter på hela säsongen 04/05 har puffat på någon annan en gång tidigare, och det var när han försvarade Tedenby ifjol. Årets skräll måste det iaf vara.

Kenta slutar och HV byter tränare efter säsongen. Spekulationerna är givetvis igång och namedropingen är i full gång. Som vanligt är det inga större problem att såga de flesta alternativen, och de som känns riktigt heta är ytterst få. Börjar med de som kommit upp som INTE kan bli aktella i min värld.

Johan Tornberg. Eller Töntberg som hans korrekta namn är. Gullig på tv men att han skall leda ett gäng världsstjärnor är emot naturlagarna. Vad har han gjort ens? Sagt upp sig från Västerås? Gjort ett mål i en VM-final? En fjant som kan bli videogranskare. Max.

Niklas Wikegård. Samma fenomen som Töntberg. Aldrig gjort något mer än att vara en rolig prick i tv. Vore en populistisk lösning, men sportsligt korkad.

Leif Boork. Någon nämnde namnet. Boork kommer givetvis aldrig ens att bli aktuell för HV, som jag åtminstone inbillar mig är en förening med viss framåtanda.

Harri Rindell. Får snart sparken visserligen, men har inte heller han visat något som gör att man ser honom som en ledare för ett topplag. Okej i Mora, men oerhört tam. Går iofs i linje med HV:s lugna och försynta tränarkultur, men nejtack.

Kari Eloranta. Den gamle hjälten skulle man visserligen vilja se lyckas, men håller han för ett topplag i elitserien? Meriter från utomlands, men spelade ur mora.

Alla som har något med Värmland att göra. Förklaring överflödig.

Just nu känns bara två namn valbara. Pär Mårts och Janne Karlsson.

Mårts hade gärna fått förlängt redan förra gången för mig. En man jag respekterar oerhört mycket, och alla som har träffat honom förstår varför. Mårts är alltid välkommen tillbaka, även om det känns en aning tveksamt att ta tillbaka någon man valt bort för några säsonger sedan.

Janne Karlsson. För bra för att vara andretränare och borde vilja leda ett lag på egen hand igen. Koppling till HV sedan tidigare och har lyckats bra i både VF och LHC och landslaget. Känns klart hetast just nu, om det går att få loss honom.

För övrigt har Skrödde gjort mål idag. Thörna har gjort hattrick och snart börjar andra matchen i JVM - det enda landslag man kan bry sig om. Då får man ju också se Wikegård in action. I sin rätta roll.

/Bid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0